Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Път" - страница 89
Всеки път, щом те насвие, сядай и чисти автомата...
Аркадий и Борис Стругацки
Не съществува нищо, което да ни даде такава утеха, както този път на любов. За мене нищо друго не е от значение, освен да се опитам да изпълнявам Божията воля с пълно смирение.
Тереза от Лизио
Съдби се сливат и разделят, пътища се пресичат и разминават. Всички събития на света са подредени в някакъв грандиозен калейдоскоп, който искри и трещи, а нечия ръка го върти и настройва.
Калин Терзийски
Един човек, една нация или общество не може лесно да се разделят с миналото си, особено когато то е травматично. Травматичното минало обикновено се влачи като газена кутия, която дрънка по пътя към Европа.
Владислав Тодоров
Започва път от моя праг, безкраен и покрит с трева. Увлечен в неговия бяг, и аз ще трябва да вървя, да тропам с морните пети, додето стигна друм голям, събрал пътеки и мечти. А после накъде? Не знам.
Джон Роналд Руел Толкин
Цветът у Търнър представлява мелодия за очите, която възвисява ума и проправя път на благородните мисли, както спокойните музикални звуци подготвят душата за разкриването на божествените тайни.
Джоузеф Търнър
Почти постоянно си мисля, че това е най-голямата роля, която съм играла някога. И почти изпитвам съжаление всеки път, когато завършим някоя сцена, защото истински харесвам работата си.
Сигорни Уийвър
Анорексията, булимията и алкохолът бяха знаците за това, че съм се заблудила по пътя към съвършенството и че е време да се измъкна от капаните на самоконтрола.
Джейн Фонда
Мислите ми бяха тъй напористи, че седнах на кревата с разтуптяно сърце, казвайки си, че са глупави и чудовищни, а аз съм само едно разглезено и мързеливо дете и нямам право да разсъждавам така. Ала неволно продължих да си казвам, че тя е пагубна и опасна, че трябва да я отстраня от нашия път.
Франсоаз Саган
О, Боже! Я какво изобрети човечеството! То изобрети най-краткия и очарователен път към самоунищожението - виртуалния секс.
Симеон Хаджикосев
Всеки път, когато ви отказват, си казвайте: «Следващият!».
Марк Виктор Хансен
Не знаеш ли, че един от най-кратките пътища към живота на светец може да бъде животът на безпътен човек?
Херман Хесе
Винаги е уместно да направите цялостен преглед на следвания от вас път.
Наполеон Хил
Една от най-често срещаните причини за неуспеха на впусналите се за първи път в делова дейност е недостатъчният резервен капитал, който да поеме като буфер сътресенията от допуснатите грешки.
Наполеон Хил
Редовно проверявайте дали сте на правилния път според плана ви и дали се движите в правилната посока, за да не се отклоните от линията, която ще ви отведе до целта.
Наполеон Хил
Ако изпълните ума си с неверие и съмнения в собствените си сили, механизмът на самовнушение ще насити с тях вашето подсъзнание и бавно, но сигурно ще ви завлече във водовъртежа на неуспехите. Но ако изпълните ума си с лъчезарна самоувереност, самовнушението ще захрани с нея вашето подсъзнание и така ще ви помогне да преодолеете всички пречки, които застават по пътя ви, докато се изкачвате до върха на успеха.
Наполеон Хил
Най-много аварии има по пътя на справедливостта.
Владимир Хочински
Отначало се разделят пътеките, а после пътищата.
Владимир Хочински
Самовлюбеният глупак господин Дьо Сурш бил дребен, тъмнолик, с отблъскващ вид и приличал на бухал. Един ден, като си тръгвал, той казал: "От две години насам за пръв път ще спя вкъщи." Епископът на Агд се обърнал и като му видял физиономията, попитал: "Господинът досега по клоните ли е спал?"
Никола дьо Шамфор
Балетмайсторът Лавал бил на репетиция на една опера. Авторът или някой от приятелите му го извикал на два пъти: "Господин Дьо Лавал, господин Дьо Лавал!" Лавал се приближил и се възмутил: "Господине, два пъти ме наричате Дьо Лавал. Първия път си замълчах, но вие прекалявате. Нима ме взимате за ония двам-трима господа Дьо Лавал, които не могат да изиграят дори един менует?"
Никола дьо Шамфор
...Интересува ме само собствената ми съдба, и едничката държава, на която бих искал да служа, е моята работа. Но по какъв път следващото поколение ще извоюва щастието си – все ми е едно, единствената ми грижа е как да наредя разсипания си живот и да изпълня призванието си. Когато подредя собствения си живот и имам свободно време, тогава може би някога, след вечеря ще помисля как да сложа ред в света. Но първо трябва да си намеря мястото; вие може да имате време да се грижите за чуждите проблеми, аз – само за своите.
Стефан Цвайг
Кой е по-верният път в живота – макар и опетнен, да живееш в охолство, а да осигуриш благоденствие и на близките си, или едва да връзваш двата края, да оставиш децата си недохранени, но да опазиш челото си чисто? Не опираме ли тук до въпроса за съществуването на Бога?
Александър Шурбанов
Предишна
1
...
87
88
89
(Текуща)
90
Следваща