Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Път" - страница 80
Казаха ни, че любовта е болест. Казаха ни, че накрая ще ни убие. За първи път осъзнавам, че и това също може да е лъжа.
Лорън Оливър
Имаше, помислих си, нещо ме зове от тъмното. Дойде от бурята, дори от светлините на рибарските лодки на една миля в морето. Можете да бъдете призовани към последно усилие, последно героично изявление, защото се съмнявам, че се обаждате да оставите удобствата и сигурността за открит път. Но обаждането е в собствената ви глава. Това е тъжен призив от дълбините на собственото ви пропиляно минало. Можете да го наречете наложително да излезете с тръби и изстрели с пълен наклон вместо тихия отчаян звук на болничния вентилатор. Победа вместо поражение.
Лорънс Озбърн
Много пътници попадат в неприятности на места като Дубай, като приемат, че е достатъчно западно, за да пият, както правят у дома. Но другаде в мюсюлманския свят той е доста контролиран и немюсюлманите ще бъдат насочени по доста тесен път.
Лорънс Озбърн
Когато за първи път започвате проект, се чувствате срамежливи, защото не знаете много и знаете, че ще бъдете невежи и ще изглеждате невежи.
Лорънс Райт
Имам мечта, която ще изпълня. И нищо друго няма да ме отвлече от пътя ми.
Лу Сюн
Науката, която по същество е рационална в своите основания и по своите методи, може да осъществява най-значителните си завоевания само по пътя на опасните внезапни скокове на ума, когато се проявява способност, за освобождава от старите тежки разсъждения: тя се нарича въображение, интуиция, остроумие.
Луи дьо Бройл
Какъв е смисъла да имаш приятел, ако всеки път когато искаш да споделиш нещо с него, е невъзможно?
Луис Ренисън
Когато обувките паднаха за първи път от небето, той си спомни, че си помисли, че съдбата го е сполетяла. Сега той отново си помисли така. Беше повече от съвпадение. Трябваше да е съдба.
Луис Сакър
Стенли се чудеше дали така се чувства един осъден човек на път към електрическия стол – оценявайки всички хубави неща в живота за последен път.
Луис Сакър
До 25 процента от текущия интернет трафик в света пресича британска територия по кабелите, по пътя между САЩ, Европа, Африка и всички точки на изток. Голяма част от останалия трафик има точки за кацане или излитане в САЩ. Така че между тях Великобритания и САЩ са домакини на повечето от нарастващите потоци от данни на планетата.
Люк Хардинг
След известно време и нейната реч се промени и тя започна да говори точно като другите селяни. Едно нещо, което тя никога не се е научила обаче, е да спре и да даде път на мъжете, които среща на пътя. Вместо това тя марширува право напред с твърди стъпки.
Лятифе Текин
Твърде много хора се опитват да успокоят болката, която никога не може да бъде изкоренена. Всичко, което можеш да направиш, е да поздравиш мъката, да признаеш, че и ти я носиш, и че въпреки че всички ние пътуваме сам по този път, ние не сме сами по него.
М. Дж. Роуз
И така, за последен път Том се изкачи по стотиците стълби. За последен път той изпълнява алхимията на блясъка от сяра и нефт. За последен път той изпрати сигнала си до моряците на километри за: пазете се.
М. Л. Стедман
Ако някоя от [моите истории] успее да накара читателите им да се почувстват приятно неудобно, когато се разхождат по самотен път през нощта или седят над угасващ огън в малките часове, целта ми да ги напиша ще бъде постигната.
М. Р. Джеймс
Историята на Европа – и всъщност на света – е изцапана от кръвта на нациите, убедени, че пътят към славата може да бъде намерен, като пренебрегвате другите и го вървите сами.
Мадлин Олбрайт
Две и две понякога можеха да правят пет, а друг път три; то зависи изцяло от обстоятелства.
Майкъл Бонд
Не. Вярвам в свободната воля. Мисля, че ние вземаме свои собствени решения и извършваме собствените си действия. И нашите действия имат последствия. Светът е такъв, какъвто го правим. Но мисля, че някой път можем да помолим Бог да ни помогне и Той ще го направи. Понякога си мисля, че Той поглежда надолу и казва: "Уау, вижте какво правят тези идиоти сега. Предполагам, че е по-добре да им помогна малко."
Майкъл Грант
Просто да направиш така добре, както си направил миналия път не е достатъчно добро.
Майкъл Джексън
Въпреки това бих бил лицемер да не предвидя, че добрите намерения, които донесох на принца, ще бъдат и коренът на злото на някой друг човек, дори само защото пътят към къщата на дявола е един и същ за добрия човек и лошо - и пътуването също толкова необходимо и за двамата. Времената се променят, но природата на хората не.
Майкъл Енис
Страхувах се, че ако останем заедно, ще продължим да се сблъскваме и накрая тези сблъсъци ще ме прекършат. Но сега знам, че аз съм острието, а той - точиларският камък. Прекалено съм силна, за да се пречупя толкова лесно. И ставам все по-силна и по-остра всеки път, когато го докосна.
Вероника Рот
Ако няма път, ще прокараме!
Ханибал
Смъртта идва по пътя, по който си отиват мечтите.
Светослав Пейчев
Предишна
1
...
79
80
(Текуща)
81
...
90
Следваща