Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Път" - страница 78
Зимата е добро време за пазене на тайни. Всяка тъмна улица го потупваше по рамото и му ставаше приятел, а немигащото око на всеки газов фенер осветяваше пътя му.
Алън Силитоу
Квантовата физика представя нов и вълнуващ светоглед, който оспорва старите концепции, като детерминирани траектории на движение и причинно-следствена връзка. Ако първоначалните условия не определят завинаги движението на обекта, ако вместо това, всеки път, когато наблюдаваме, има ново начало, тогава светът е творчески на базовото ниво.
Амит Госвами
Съмненията не са нещо лошо, карат те да търсиш нови пътища, не ти позволяват да се закостеняваш.
Лариса Соболева
...към различните цели водят и различни пътища.
Лев Шчерба
Разбрах нещо, когато бях там горе. Тази планина всъщност не означаваше нищо. Това не беше целта, която трябваше да празнувам. Това беше само краят – важното беше пътуването, а не дестинацията. Това беше това, което видях и направих по пътя. Ставаше дума за всички хора, с които споделях чай и които се бяха грижели за мен, когато имах най-голяма нужда от него.
Левинсън Уд
Спомням си, че когато за първи път погледнах сина си, разбира се, почувствах любов. Но мисля, че първото чувство не беше любов: беше страх. Някой има нужда от мен. Ако нещо му се случи, какво да правя? Може би няма да оцелея, ако нещо му се случи? Страхът беше толкова голям, колкото и любовта.
Лейла Слимани
Животът е пътуване и без значение къде се скитаме, пътят, който изминаваме, е дома.
Лейла Хаулънд
Понякога линията е просто линия. Но в същото време може да представлява ребро на пирамида, граница на обработваема земя, или път на враните в небето. Знанието за едно може да се пренесе за друго.
Ленард Млодинов
Имам огромно доверие в способността на правителствените институции и американския народ да направят това, което е правилно, за да гарантират, че нашата демокрация остава на прав път.
Леон Панета
Самураят никога не се притеснява от загубата на живота си. Той се притеснява да не загуби честта си. Да се срамуваш е много по-лошо от това да загубиш живота си. Самураят винаги е готов да умре - за своя господар, за своя чест. Това е самурайският път.
Лесли Даунър
Понякога ще спечелите, друг път ще загубите, но никога не трябва да бягате.
Лесли Даунър
Дипломатичността е да позволиш на някой друг да има твоя път.
Лестър Пиърсън
Старите основи на успеха са изчезнали... Най-богатият човек в света, Бил Гейтс, не притежава нищо материално: нито земя, нито злато, нито петрол, нито фабрики... За първи път в историята най-богатият човек в света притежава само знание.
Лестър Търоу
За да не се разболеят никога, да се отърват от бедствия и да премахнат кармата, тези хора трябва да поемат по пътя на самоусъвършенстването, по пътя на връщането към извора и към истината.
Ли Хонгджъ
Рядко се обличаше и излизаше, но всеки път, когато идваше вечеря или коледната вечеря с другите служители на библиотеката, тя заставаше пред огледалото и молеше Джордж да й каже дали роклята е твърде къса или твърде дълга, независимо дали гримът й е наред и дали косата й изглеждаше разтревожена или твърде обикновена. Той винаги се усмихваше и й казваше, че изглежда красива, но тя не му вярваше. Сега щеше да му повярва – беше красива. Тя се надява Кейт да го осъзнае, преди да е навършила осемдесет и седем.
Либи Пейдж
Преводачът, самотен вид акробат, се обърква в лабиринт от парадокс или се изкачва по пирамида от зависими клаузи и трябва да измисли път надолу от нея на собствения си език.
Лидия Дейвис
Аз съм преносителка на италианската култура – кулинарна култура, семейна култура – защото я обичам, процъфтявам в нея и мисля, че това е правилният път.
Лидия Матичио Бастианич
Когато за първи път дойдох тук, италианската храна не беше нещо, което познах. Не знаех какво е италианско американска храна; никога не сме го яли вкъщи. Това беше храната на имигрантите, които идваха тук и използваха съставките, които имаха.
Лидия Матичио Бастианич
Аз съм идеалният пример, че ако дадеш шанс на някого, особено тук, в Съединените щати, човек може да намери пътя.
Лидия Матичио Бастианич
Много често единствените пречки на пътя ни са тези, които поставяме там в собствените си умове.
Лиз Кеслър
Живей честно - не скърби. Това означава, че винаги е по-добре да се върви по честния път, въпреки че това е най-дългият път към богатството. Или може би този път не води до никъде.
Лизелоте Велскоф-Хенрих
Мисля, че, особено в това време в света, има голям избор между страх и смелост и всички трябва да изберем смелия път.
Лили Сингх
Предишна
1
...
77
78
(Текуща)
79
...
90
Следваща