Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Път" - страница 63
Следващият път, когато се хванете да започнете да се чувствате зле от каквото и да било, незабавно спрете за момент всичко, което правите и, възможно най-просто и честно, се запитайте: "Това ли искам наистина?"
Гай Финли
Вижте, че всеки път, когато се чувствате болен или победен, това е само защото настоявате да се придържате към това, което не работи. Осмелете се да пуснете и няма да загубите нищо, освен наказваща идея.
Гай Финли
Никога не бягайте от това, което не разбирате, тъй като то ще ви очаква всеки път, когато спрете.
Гай Финли
Това е парадокс на истинския духовен път, но колкото по-осъзнаваме това, което ни ограничава, толкова по-неограничен става животът ни.
Гай Финли
Всеки път, когато не знаете, че избирате, тогава вие не сте този, който избира.
Гай Финли
Пътят на овладяването на нещо е комбинацията не само да правиш най-доброто, което можеш да направиш, но и да го правиш най-доброто, което може да се направи.
Гари Келър
Мързеливият винаги работи двойно повече. Нужно е да се отдели повече време, но ще се направи всичко от първият път. Отдели толкова време, колкото е необходимо, иначе всичко ще трябва да се преправя.
Гари Олдман
В противоречие с моето убеждение, че всеки живот, завършващ със смърт, по същество е безсмислен, имах нужда от приятелите ми да отворят тази найлонова торбичка и да ме погледнат за последен път. Някой трябваше да ме запомни, макар и само за още няколко минути в необятната тиха чакалня на времето.
Гари Щейнгарт
Избиращият тръгва ли по пътя или пътя избира ходещия?
Гарт Никс
Случаят в живота играе значителна роля. Понякога той разстройва плановете на хората, друг път им помага.
Георгий Мартинов
Всеки има нужда от място, където може да отиде, за да размишлява за известно време. Мълчанието е важно; това е единственият път, когато можете да чуете шепота на истината.
Глен Бек
Ватиканът има репутация на секретност и интриги. Ако имам своя път, това ще престане. Но във всяка голяма организация винаги има групи, които се стремят да си проправят път с власт и хитрост.
Глен Мийд
Всеки върви по своя път и няма бог, който да ни обедини.
Горан Войнович
Хората, които са наясно и се срамуват от своите предразсъдъци, са на път да ги премахнат.
Гордън Олпорт
Единственият път нагоре е нагоре.
Грег Еган
Пътят на есенциалиста означава да живееш по дизайн, а не по подразбиране. Вместо да прави избори реактивно, есенциалистът умишлено разграничава жизненоважните няколко от тривиалните много, елиминира несъществените и след това премахва пречките, така че основните неща да преминават ясно, гладко. С други думи, есенциализмът е дисциплиниран, систематичен подход за определяне къде е нашият най-висок принос, след което прави изпълнението на тези неща почти без усилие.
Грег Маккюън
Когато бях може би на осем или девет години, за първи път научих за климатичната криза в училище. Учителите ми ме научиха на това и видяхме филми и снимки на пластмаса в океана и екстремни метеорологични явления. Тези снимки просто бяха заседнали в главата ми; Мислех си, че няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Социалните медии могат да бъдат много ефективни при създаването на движения. В началото така за първи път привлякох внимание.
Грета Тунберг
Бил съм на път и съм посещавал много места и съм срещал хора от цял свят. Мога да кажа, че изглежда почти еднакво навсякъде, където съм бил: климатичната криза се игнорира от отговорните хора, въпреки че науката е кристално ясна.
Грета Тунберг
Бунт срещу нова идея и закони, които да попречат на някой да я приеме, почти винаги могат да се разглеждат като сигнал, че новата идея е на път да бъде приета за даденост. ... Те не започнаха да правят закони, за да забранят преподаването на еволюцията, докато всички не го приемат за даденост.
Гуен Бристоу
...средната част на Млечния път - нашата галактика, в която звездите сякаш са толкова близо една до друга, че просто се сливат в едно бяло, като мляко, сияние.
Д. М. Томас
Дзен по своята същност е изкуството да се вникне в природата на нечие същество и той посочва пътя от робството към свободата.
Д. Т. Судзуки
Предишна
1
...
62
63
(Текуща)
64
...
90
Следваща