Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Път" - страница 3
Мисля, че на хората трябва да им се разрешава да правят каквото си искат. Не сме го опитвали от известно време. Може би този път ще проработи.
Джордж Карлин
Най-сигурното ръководство за правилността на пътя, по който вървят жените, е радостта от борбата. Революцията е фестивалът на потиснатите.
Джърмейн Гриър
Първият път когато се омъжих беше заради любовта, втория - заради парите, а третия заради приятелското общуване.
Жаклин Кенеди Онасис
Истинския път на живота - това е пътя на Истината, Ненасилието и Любовта.
Индира Ганди
Пътят на най-малкото съпротивление и най-малкото усилие вече е положил коловозите си в съзнанието. Изисква се упорита работа, за да се предизвика промяна в старите вярвания.
Джон Дюи
Каква е целта ти във философията? Да покажа на мухата пътя навън от бутилката.
Лудвиг Витгенщайн
Не ходи по изтъркани пътища - ще се подхлъзнеш!
Станислав Йежи Лец
Ако мислиш два пъти, преди да кажеш един път, ще го кажеш два пъти по-добре.
Томас Пейн
Наглостта се явява средство за насилствено налагане на собственото достойнство по пътя на изкуственото обезценяване на обкръжаващите хора.
Ото Вайнингер
Всеки страхотен филм трябва да изглежда нов всеки път, когато го видите.
Роджър Ебърт
Виждам пътя си, но не знам докъде води. Това, което ме вдъхновява, не знам къде отивам, ме вдъхновява да го пътувам.
Розалия де Кастро
Пътят от хиляди левги започва с една крачка. Затова ние не трябва да пренебрегваме всяка работа за благото на света, колкото и ни се струва малка на нас.
Адлай Стивънсън II
Интелекта определя не изминатият път, а резултата.
Гари Каспаров
Който пие, той е застанал на пътя на разврата.
Джефри Чосър
Грешният път винаги изглежда по-разумен.
Джордж Мур
Според концепцията за трансформационната еволюция, за първи път ясно формулирана от Ламарк, еволюцията се състои от постепенна трансформация на организмите от едно състояние на съществуване в друго.
Ернст Майр
Нито един умен, нито един смел човек няма да легне на пътя на влака на бъдещето и да чака то да мине през него.
Дуайт Айзенхауер
Дългът е голямата служба на морския офицер, а всички лични съображения трябва да й направят път; обаче може да е много болезнено.
Хорацио Нелсън
Пътят към успеха е масивното и целеустремено действие.
Антъни Робинс
Книгите бяха моят път към свободата. Научих се да чета на тригодишна възраст и скоро открих целия свят отвъд нашата ферма в Мисисипи, който чакаше да бъде завоюван.
Опра Уинфри
Ако не си успял от първия път, опитай отново. После се откажи. Няма смисъл да се правиш на глупак.
Уилям Клод Фийлдс
Човек често среща съдбата си по пътя, по който е поел, за да я избегне.
Жан дьо Лафонтен
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
90
Следваща