Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Път"
Преди да поемеш по пътя на отмъщението, изкопай два гроба.
Конфуций
Има само един път към щастието: да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.
Епиктет
Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението - това е най-благородният път, пътят на подражанието - това е най-лекият път и пътят на опита - това е най-горчивият път.
Конфуций
Не вдигайте прах по пътя на живота.
Питагор
Да си възпитан е голяма пречка. Затваря много пътища.
Оскар Уайлд
Винаги съществува някой, който ни чака в края на пътя, в края на деня, в самия край на всичко... винаги. Винаги има някой, който ни обича и ни приема точно такива, каквито сме.
Меша Селимович
Има една такава поговорка - "Турен акъл в глава не седи”. Човек трябва да изстрада сам всяка стъпка. Никой не може да си спести дългия път до Голгота, нито пък може някой друг да му носи кръста..
Николай Хайтов
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.
Конфуций
Има само един път към щастливия брак: веднага след като го открия ще се оженя отново.
Клинт Истууд
Пътят от хиляди мили започва с първата крачка.
Лао Дзъ
Най-добрият път навън е винаги през.
Робърт Фрост
Определят мъжа като човешко същество, а жената като женска. Всеки път, когато тя се държи като човешко същество, казват, че имитира мъжа.
Симон дьо Бовоар
Намирам телевизията за много образователна. Всеки път, когато някой я включи, влизам в другата стая и чета книга.
Граучо Маркс
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
Самюел Джонсън
Успешният брак е сграда, която трябва да бъде реконструирана всеки път.
Андре Мороа
Което се е случило веднъж, може никога повече да не се случи. Но това, което се е случило два пъти, непременно ще се служи и трети път.
Паулу Коелю
Никога не съм могла да дам ясно определение за това, какво е феминизъм. Аз знам само, че ме наричат феминистка всеки път, когато аз не позволявам да си изтрият краката в мен.
Ребека Уест
Забелязал съм, че дори и хората, които твърдят, че всичко е предопределено и че нищо не можеш да промениш, се оглеждат преди да пресекат пътя.
Стивън Хокинг
Литературата е изкуството да напишеш нещо, което трябва да бъдете прочетено два пъти, а журналистиката - това, което може да бъде схванато от първия път.
Сирил Конъли
Следвай своя път, и остави хората да говорят каквото искат.
Данте Алигиери
Най-тежкият път винаги води към върха.
Кристина Агилера
Живота е странното нещо, което се случва с мен по пътя към гроба.
Куентин Крисп
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
90
Следваща