Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 9
Никаква друга кауза не е останала, освен най-древната от всички, тази, която още от началото на нашата история е определяла самото съществуване на политиката – каузата на свободата срещу тиранията.
Хана Аренд
Световната история не е територия на щастието. Периодите на щастие са празни страници в нея.
Георг Хегел
Всеки, изучаващ историята на народните бедствия, може да се убеди, че по-голямата част от нещастията на земята ги докарва невежеството.
Клод Адриан Хелвеций
Всички истории имат начало, среда и край, а ако са добри, краят също е начало.
Джеймс Клавел
Единственият урок, който може да се извлече от историята, е, че хората не извличат от историята никакви уроци.
Джордж Бърнард Шоу
Моята майка искаше да разберем, че трагедиите на нашия живот днес имат потенциала да бъдат комични истории утре.
Нора Ефрон
Липсата на усещане за история е проклятието на съвременния свят.
Робърт Пен Уорън
Разказването на истории и копулацията са двете главни форми на забавление в американския Юг. Те са евтини и лесни за набавяне.
Робърт Пен Уорън
Ненасилието е мощно и лоялно оръжие. Това е уникално оръжие в историята, което печели, без да причинява рани. Това е изцеляващ меч.
Мартин Лутър Кинг
Историята на религиите е предназначена да играе важна роля в съвременният културен живот.
Мирча Елиаде
Тримата най-харизматични лидери през този век причиниха повече страдания на човешката раса от почти всяко трио в историята: Хитлер, Сталин и Мао. Това, което има значение, не е харизмата на лидера. Това, което има значение, е мисията на лидера.
Питър Дракър
Във всички велики истории има велики женски роли.
Сигорни Уийвър
Има само три начина за справяне със секса. Той може да бъде удовлетворен; може да бъде репресиран; или може да бъде сублимиран. Последното в историята често е идеал и често е успех, но винаги е нестабилност.
Теодор Стърджън
Вярвам, че историята може да бъде и трябва да се преподава по нов начин, така че да направи смисъла на нея като процес на еволюция разбираем за младите.
Томас Хъксли
Историята се пише от победителите.
Уинстън Чърчил
Ако миналата история беше всичко, което имаше за играта, най-богатите хора биха били библиотекари.
Уорън Бъфет
Всичко трябва да бъде възвърнато и преместено в общите рамки на историята, така че въпреки трудностите, основните парадокси и противоречия, да можем да уважаваме единството на историята, което е и единството на живота.
Фернан Бродел
Кримската война е една от лошите шеги на историята.
Филип Гедала
Мисля, че съм по-обвързан, емоционално и в занаятчийски смисъл, към филми, които разказват необикновени истории за извънредни съдби.
Бен Кингсли
В историята хората се обличаха много по-добре от нас днес.
Вивиан Уестууд
Мисля, че феминистките не са наясно с огромната степен на ролята на жените в историята.
Вивиан Уестууд
Нямам място да влизам в примерите или историята на това, така че ми остава да се надявам да заявя смелото твърдение, че културата е изчезнала.
Вивиан Уестууд
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
91
Следваща