Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 87
Има причини да се съмняваме, че това, което наричаме закони на физиката, непременно се прилага навсякъде във Вселената – или че те са били приложими за всеки момент от нейната история.
Майкъл Брукс
Деветокласници с картечници: трудно е да се превърне в щастлива история.
Майкъл Грант
Вашата семейна история не трябва да се превръща във ваша лична съдба.
Майкъл Грегър
Има три вида история. Първото е това, което наистина се е случило и това е завинаги загубено. Второто е това, което повечето хора смятат, че се е случило и можем да възстановим това с усърдни усилия. Третото е това, което хората на власт искаха бъдещето да се случи и това е 90 процента от историята в книгите.
Майкъл Грубер
Ако има уроци на историята, България не е научила нито един от тях. В нито една област.
Андрей Пантев
Пиша, за да забавлявам детето в мен, но желанието ми е историите ми да развличат по същия начин и другите деца.
Астрид Линдгрен
Ако сте специалист по маркетинг, който иска да достигне директно до купувачите си, много експерти ще кажат, че медиите са единственият начин да разкажете историята си и че съобщенията за пресата са само за да стигнете до журналистите, а не директно до купувачите. Те ще кажат, че блогърите са отрепки в пижами, които нямат значение. Те грешат.
Дейвид Миърман Скот
Вие създавате своята история в съзнание, докато интерпретирате собственото си поведение и докато слушате мислите на другите за вас. Историята на живота не е дело на историк; това е по-скоро като произведение на историческата фантастика, което прави много препратки към реални събития и ги свързва чрез драматизации и интерпретации, които биха могли или не биха били верни на духа на случилото се.
Джонатан Хайд
Какъв е смисълът от таланта, опита и знанията ти, ако не ги раздаваш? Какъв е смисълът от житейските ти истории, ако не ги разказваш? Какъв е смисълът от богатството, ако не го споделяш? Раздавайте! Няма да бъдете кремирани с нито едно от тези неща!
Исабел Алиенде
Всеки човек, който срещате има история за разказване, урок за преподаване и мечта за споделяне!
Робин Шарма
Ако някоя политическа партия се опита да премахне социалното осигуряване за безработица, да елиминира на трудовото законодателство и селскостопански програми, то втори път няма да чуете на тази партия в политическата ни история. Има, разбира се, малка отцепила се група, която вярва, че може да прави такива неща. Сред тях са някои тексаски петролни милионери и случайни политици или бизнесмени от други области. Техният брой е незначителен и те са неразумни.
Дуайт Айзенхауер
Много изучавах историята и често, поради липса на ръководство, бях принуден да губя значително време в излишно четене. Проявих достатъчен интерес към географията, за да си дам сметка, че в Париж няма и един човек, който да е напълно наясно с извършващите се всеки ден открития и постоянно настъпващите промени.
Наполеон Бонапарт
Не мога да разбера, защо ме скъсаха по Американска история. Когато бях дете, тя беше толкова кратка.
Джордж Бърнс
Нищо прекрасно не е било създавано с хладнокръвие. Жаркостта изисква всичко да бъде подложено на гореща обработка. Всяко голямо постижение е историята на едно пламтящо сърце.
Арнълд Хенри Гласоу
За учения, който е живял с вярата си в силата на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество, вече всеки миг ще покори най-високия връх и когато изкатерва и последната скала, бива приветстван от цяла група теолози, които си седят там от векове.
Робърт Джастроу
Не четете история, четете биографии, защото това е животът без теории.
Бенджамин Дизраели
Романът е история на настоящето, докато историята е роман на миналото.
Жорж Дюамел
Историята не учи на нищо, а само наказва за незнанието на уроците.
Василий Ключевски
Трябва да стане ясно от историята, че държавте рядко имат вяра една с друга, а само дотолкова, (и дотолкова дълго), доколкото техните обещания, според тях, се съчетават със собствените им интереси.
Базил Лидъл Харт
Историята ни учи да се надяваме.
Робърт Лий
В историята на човечеството съществува нещо като възмездие, но по закона за историческото възмездие неговото оръдие го изковава не угнетеният, а самият угнетател.
Карл Маркс
Зад всяка красива кожа има история. Тя е кървава, варварска история.
Мери Тайлър Мор
Предишна
1
...
86
87
(Текуща)
88
...
91
Следваща