Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 86
Имам масови читатели да се оплакват, че книгата наистина е романтика, а читатели на романтика се оплакват, че книгата не е романтика - със същата книга! Наистина зависи от очакванията на отделния читател, който влиза в историята, а това е много трудно да се предвиди от човек на човек.
Лорън Уилиг
Настройването не означава да разпитваме децата си за всяка малка подробност от живота им. Вместо това разкажете интересна история от деня си; те може да отговорят със собствена история.
Лорънс Коен
Когато духовните приятели споделят своите истории, другите слушат, без да работят. Те почиват. Няма какво да се поправи, няма какво да се подобри. Една духовна общност се чувства необезпокоявана тиха, докато слуша, със сигурност обременена... но все пак почивайки в знанието, че животът вътре, страстта към святостта е неунищожима. Трябва само да се подхранва и освобождава.
Лорънс Краб
Военната история е от съществено значение за разбирането на всяка история и освен това е ужасяващо и отрезвяващо изследване на реалностите на човешката природа - защото да, за мен такова нещо съществува и историята наистина го доказва.
Лорънс Озбърн
Вселена без цел не бива да ни потиска, нито да предполага, че животът ни е безцелен. Чрез внушаваща страхопочитание космическа история се озоваваме на тази отдалечена планета в отдалечен ъгъл на Вселената, надарен с интелигентност и самосъзнание. Не бива да се отчайваме, но трябва смирено да се радваме да се възползваме максимално от тези подаръци и да отпразнуваме краткия си момент под слънцето.
Лорънс M. Краус
БОЛЕСТИ ИМАТ история на разпалване на конспирации. Евреите бяха държани отговорни за Черната чума през четиринадесети век и бяха избити в стотици европейски градове, включително две хиляди евреи, изгорени живи в Страсбург, Франция, на Свети Валентин, 1349 година.
Лорънс Райт
Това, което ми е интересно за филма и в частност документалния филм, е, че мога да пиша за тези хора и вие се доверявате на преценката ми, повече или по-малко, но когато се сблъскате с хора, които са точно там на екрана и разказват вие тяхната история, вие сами правите преценка, която е убедителна.
Лорънс Райт
Ако погледнете мормонизма, това е много привлекателна общност. То се грижи за себе си; има активни благотворителни организации. Има успешна работна етика. Каквото и да си мислите за автентичността на тяхната теология или тяхната история, това е без значение от гледна точка на това как всъщност функционира самата религия.
Лорънс Райт
Това, което научих, е, че всеки наистина иска да продаде своята история. Без значение кои са, всеки чувства, че това, което прави, е правилното нещо и ако можеха да се обяснят на разумен човек, който ги разбира, тогава може би ще го изслуша.
Лорънс Райт
Мисля, че когато пиша филми и пиеси, книги и статии в списания, всички те са разказване на истории, а реалността е общият знаменател, който ги свързва.
Лорънс Райт
Смешно е как понякога историците се присмиват на журналистите, но в бъдеще зависят от нас за материала, който копаят. Осъзнавате, че някои от историите нямаше да бъдат разказани, ако не сте стигнали до тях. Има онова усещане за улавяне на момент, който току-що щеше да мине над хоризонта.
Лорънс Райт
Израснах в американския юг, сегрегирания юг. Сега имаме черен мъж, който е президент. Беше епоха на апартейда, а сега това свърши. Това беше епоха на две суперсили, замразени в студена война, и сега това е разрешено. Така че историята върви напред, с изключение на този арабско-израелски конфликт, който изглежда има претенции да бъде вечен.
Лорънс Райт
На света има твърде много истории, но само тези, които се съхраняват въпреки желанието да ги забравиш, си заслужават спомените.
Луиджи Малерба
Работя наистина извън митологията, така че често работя по история, която е останала някак вътре, или работя извън историята, знаете ли, от чувството за историческа неизбежност с героите.
Луиз Ърдрич
Мисля, че станах по-добра писателка, откакто имам деца. Подобрява креативността, особено защото след като имате деца, ви кара да разберете, че историята не е за вас.
Луиза Даути
Ако историята изобщо дава някакъв урок, това е, че няма исторически уроци.
Люсиен Февър
Каква по-добра подготовка за история, която се стреми да съживи обществата и да разбере този живот, отколкото наистина да е живял, да е заповядвал на хора, да е страдал с тях и да споделя радостите им.
Люсиен Февър
Никога не е загуба на време за изучаване на историята на дадена дума.
Люсиен Февър
Ако някоя от [моите истории] успее да накара читателите им да се почувстват приятно неудобно, когато се разхождат по самотен път през нощта или седят над угасващ огън в малките часове, целта ми да ги напиша ще бъде постигната.
М. Р. Джеймс
Изкушението е силно да си затворим очите и да чакаме да отмине най-лошото, но историята ни казва, че за да оцелее свободата, тя трябва да бъде защитена и че ако лъжите спрат, те трябва да бъдат разкрити.
Мадлин Олбрайт
Историята на Европа – и всъщност на света – е изцапана от кръвта на нациите, убедени, че пътят към славата може да бъде намерен, като пренебрегвате другите и го вървите сами.
Мадлин Олбрайт
За съжаление близостта на изкуството и историята има малко влияние върху тези, които управляват.
Майк Лосън
Предишна
1
...
85
86
(Текуща)
87
...
91
Следваща