Цитати на тема "История" - страница 84
Няма нищо по-смело за мен от човек, който обявява, че историята му е тази, която заслужава да бъде разказана, особено ако този човек е жена. Колкото и усилено да сме работили и доколкото сме стигнали, все още има толкова много сили, които се заговорничат, за да кажат на жените, че нашите притеснения са дребни, нашите мнения не са необходими, че ни липсва тежестта, необходима за нашите истории да имат значение. Това, че личното писане на жените е не повече от упражнение в суета и че трябва да ценим този нов свят за жените, седнете и млъкнете.
Лена Дънам
Това, което винаги съм обичал най-много при мъжете, е несъвършенството. Трогнат ме бръчките по гърлото на мъж. Това ме кара да го обичам повече. Мисля, че е тъжно, че повече жени не се възползват от шанса, че може би мъжете ще бъдат трогнати, като видят брадичката малко по-малко твърда, отколкото преди, че мъжът ще бъде по-влюбен в жена си, защото помни коя тя беше и вижда коя е и си мисли, Боже, не е ли толкова прекрасно, че това й се случи. И бъдете развълнувани от живота, който разказва своята история там.
Лив Улман