Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 82
Има толкова много различни повествователни традиции по целия свят и всяка от тези традиции еволюира драстично с течение на времето. След като разбрах това, се почувствах истински свободен; Можех да пиша и да измисля по начина, по който исках, защото никога не е имало само един начин да разкажа добра история.
Кен Лиу
За мен е невероятно, че всеки два отделни съзнания, заклещени в своите черепи и тела и истории и уникални преживявания, могат да достигнат до празнотата между тях и да се докоснат изобщо.
Кен Лиу
Тъй като времето ми за писане винаги е било много ограничено, се опитвам да бъда много придирчив по кои истории работя. Има много идеи, които биха направили интересни истории - твърде много - така че е важно да бъдете безмилостни и да кажете не на повечето от тях.
Кен Лиу
Почти всички мои истории могат да бъдат разбрани като разработка на нашия стремеж към преправяне на света и нашите корекции към резултата.
Кен Лиу
Начинът, по който историята прави аргумент, е съвсем различен от начина, по който го прави убедителното есе. Доминират емоционалната истина и логиката на метафорите.
Кен Лиу
Използвам художествената литература като начин да усъвършенствам мисленето си и да зарадвам читателите в процеса. Не мога да измисля нито една сделка, която да е по-добра за мен, и винаги съм толкова благодарен, че читателите са ми се отдали, докато споря със себе си в моите истории.
Кен Лиу
Не можеш да имаш дете и да останеш девствена... всеки път, когато Селма се опита да каже истината за този епизод от историята на страната си щеше да бъде посрещната само със съчувствени погледи... и объркани усмивки... не й вярваха... мислеха, че защитава честта на семейството си. Тя с възмущение осъзна, че само победителят може да наложи своята истина.
Кенизе Мурад
Живеем в сив свят и искам да разказвам сиви истории.
Кийгън-Майкъл Кий
Удивително е как цял живот може да бъде вместен в набор от няколко рамки и как несъзнателно изграждаме смислена история от тези рамки, които означават нещо за нас. Ние сме заети безкрайно да редактираме собствените си истории.
Кийт Стюарт
Историята е вълна, която се движи с времето малко по-бързо от нас.
Ким Робинсън
Историята хвърли акцентите върху имената ни във водата, когато ни отведе през Сиамския залив преди тридесет години.
Ким Тхуи
Интересувам се от историята, да се опитвам да свържа миналото с настоящето и да разбера как хората мислят за своите проблеми и удоволствия.
Клеър Томалин
Историята не поражда безполезни събития.
Клод Леви-Строс
Каквато и претенция да използвате за привличане на внимание, рекламата трябва да разказва историята разумно завършена.
Клод Хопкинс
Мисля, че читателите или обичат, или мразят нелинейното разказване на истории и е вярно, че може да бъде по-трудно както за писане, така и за четене.
Клоуи Бенджамин
Любимата ми писателка е Алис Мънро. Просто е невероятно колко добре тя улавя цели животи в една кратка история.
Клоуи Бенджамин
Винаги съм бил очарован от сънищата – те изглеждат като толкова интригуващо доказателство за манията на мозъка от разказа като форма на създаване на смисъл. Но тъй като сънуването е несъзнателен процес, ние имаме малък контрол върху историите, които разказваме, така че те могат да бъдат изпълнени с тревожност, уязвимост и излагане.
Клоуи Бенджамин
Да бъдеш писател е невероятна работа, но всички сме писатели; повечето от нас просто забравят да оставят историите си на хартия.
Колет Фрийдман
Нацията е обвързана не само с реалното минало, но и от историите, които разказва сама: от това, което помни и какво забравя.
Колин Таброн
Историята ни казва, че революцията не е изолирано събитие, защото не става въпрос за свалянето на правителствата, а за разпространението на нови идеи.
Колин Фалконър
Историята е начин за тълкуване, а не, да речем, за познаване на миналото. Това обикновено е набор от спорове между тези, които имат достъп до едни и същи източници. Това зависи от идеологията, както зависи от гласуването на избори.
Колм Тойбин
Чувал съм истории за автори, изпълнени с този вид високомерие на победителите в лото. Аз съм холандско момче от Средния Запад. Нямаме високомерие.
Крис ван Алсбърг
Предишна
1
...
81
82
(Текуща)
83
...
91
Следваща