Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 81
Лесно е да прощаваш на красиви жени, особено когато ти преподнасят печална история, която е посипана със захар.
Катрин Валенте
Историята става истина, когато я разказват.
Катрин Мадженди
Опечалените хора, дори тези, които са били свидетели на очевидно мирната смърт на любим човек, често трябва да разказват историята си многократно и това е важна част от пренасянето на преживяното, което са преживели в спомен, вместо да го преживеят отново като паралелна реалност всеки път, когато мислят за това.
Катрин Маникс
Винаги четете извън зоната си на комфорт. Оттам идват историите. Оттам идват идеите.
Катрин Стедман
Винаги съм искал да се занимавам с история, каза баща ми, но никога не съм искал тя да се занимава с мен.
Катя Петровская
Дълго време бях представян като Осама бин Ладен в Интернет и наистина исках да мога да разкажа моята страна на историята. Исках да мога да обясня какво точно съм правил и какво не съм направил на хора, които си мислеха, че ме познават.
Кевин Митник
Белезите разказват истории, помислих си. Но тези истории, както всички останали, бяха заровени в паметта и споменът мълчеше.
Кевин Сендс
Момичета като нея са могли да пишат и публикуват поезия и истории, без да се правят на мъже; няма нужда да се криете.
Кейт Алкот
Майката не разбираше, че децата не се страхуват от истории, че животът им е пълен с много по-ужасни събития от онези, които се случват в приказките.
Кейт Мортън
Историите имат тенденция да проникват през блестящите стени на мембраната, разделящи вселените. Те шепнат и пърхат като перата на птиците, от остров до сушата и обратно. Те падат в сънища като дъжд.
Кели Барнхил
Не всяка история е вярна. И понякога нещата, които са били зли, стават нещата, които ни спасяват, а нещата, които са били добри, ни обричат на нещастие и болка.
Кели Барнхил
Няма такова нещо толкова пълно, когато става въпрос за истории. Историите са безкрайни. Те са безкрайни като светове.
Кели Барнхил
Аз правя отворени окончания нарочно. Очаквам много от читателите си. Искам да вършат голяма част от работата, защото вярвам, че историята е построена от читателя, а не от писателя. Харесва ми да имам отворен край на самостоятелна фантазия, защото позволява продължаваща история да бъде написана в сърцата на читателите.
Кели Барнхил
Всеки от нас е нашата собствена история, но никой от нас не е само нашата собствена история. Арката на моята лична история е необяснимо и неразривно свързана с историята на моите родители и историята на моя съсед и историята на детето, което срещнах един път. Всички ние сме свързани по начини, които не винаги виждаме. Ние никога не сме просто нас.
Кели Барнхил
Истината не е деликатна и не страда от отричане - истината умира само когато истинските истории са неизказани.
Кен Лиу
Харесвам закона. Харесва ми частта, която е за разсъждения, за убеждаване, за разказване на истории, за опит за изграждане на структури, които попадат в рамките на правилата.
Кен Лиу
Добре е, ако бъдете отхвърлени 20, 30 или 200 пъти... Не е нужно всички да харесват вашата история - просто се нуждаете от един човек, който наистина харесва вашата история.
Кен Лиу
Често ме питат как получавам идеи за моите истории. Отговорът е, че няма единствен начин; всяка история е различна.
Кен Лиу
Изследването на реалната история ме научи да бъда по-смел и по-въображаем в изграждането на фентъзи светове и писането на фентъзи герои, да търся маржовете на историята и забравените приказки, които осветяват цялата, сложна истина за нашата опорочена, но чудна природа като вид.
Кен Лиу
Не е възможно да премахнете напълно посредничеството между вас като наблюдател и историята, която се опитвате да разберете.
Кен Лиу
Начинът, по който Китай е описан в западните разкази, затруднява разказването на история, която ще избегне стереотипите и ще позволи на хората да я възприемат свежа.
Кен Лиу
Исках да превърна моите истории, които са вдъхновени от азиатски истории, в нещо свежо, разконтекстуализирано - да им дам нов живот като нов вид фантазия, която не е толкова примамлива, екзотична и странна.
Кен Лиу
Предишна
1
...
80
81
(Текуща)
82
...
91
Следваща