Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 80
Винаги четете историята до края, дори детето да заспи по средата.
Карл-Йохан Форсен Ерлин
Историята учи – дори ако човек рядко научава – че ако Атина плаче, Спарта не се смее.
Карло М. Чипола
Разтревожени сме - не можем да играем повече. Нашата планета може да бъде обновена или опустошена. Сега е моментът да се събудите и да предприемете действия. Всеки е необходим. Не сте тук без причина. Всеки, който е тук сега, има важна цел. Това е трудно, но специално време. Имаме възможност за растеж, но трябва да сме готови за този момент от историята.
Карлос Бариос
Паметта е най-мощната истина. Покажи ми история, недокосната от спомени и ти ми покажеш лъжи.
Карлос Ейре
Разказването на истории е актът на оформяне на идея като история с тройна цел да информира, просветлява и вдъхновява.
Кармайн Гало
Историята принадлежи на този, който може да я разкаже.
Каролайн Греъм
Според енергийната медицина всички ние сме живи исторически книги. Нашите тела съдържат нашите истории – всяка глава, ред и стих от всяко събитие и връзка в живота ни. Докато животът ни се развива, нашето биологично здраве се превръща в живо, дишащо биографично изявление, което предава нашите силни, слаби страни, надежди и страхове.
Каролайн Мис
Това е странното в една добра история. Не е удоволствие, ако не можете да я споделите.
Карстен Йенсен
Често разказвана история е като снимка в семеен албум; в крайна сметка тя заменя момента, който е бил предназначен да улови.
Карън Джой Фаулър
Така че, често можете да кажете, че нещата са ужасни и това обяснява случилото се, или нещата са наистина ярки и това обяснява случилото се. Често истинското обяснение за случилото се е много по-фино и интересно и включва може би малки сътресения или това, което няколко души направиха в сряда сутрин, което промени дъгата на историята.
Кас Сънстейн
Много често се казва, че "Междузвездни войни" в края на 70-те години, които са били идеални за културата на Студената война и последиците от Виетнам през 60-те, за да имат оптимистична, обнадеждаваща, анимационна история за пътуването на герой. Мисля, че тези обяснения са лесни за предлагане и почти винаги са погрешни.
Кас Сънстейн
Мисля, че дъгата на историята е дълга и се огъва към справедливостта. И мисля, че това е посланието на Междузвездни войни. Знаете, тъмната страна е в човешкото сърце. А хаосът е много тревожен за отделен човек или за култура, което може да ви доведе до авторитарни лидери. Но дъгата на историята е от дясната страна. Вярвам в това.
Кас Сънстейн
Когато става въпрос за дискриминация, американците се гордеят с това колко далеч сме стигнали. Расовата сегрегация е история. Изричната дискриминация по пол е забранена. Еднополовите бракове са законите на страната. Но на фона на целия напредък разликата в заплащането на мъжете и жените продължава и е голяма.
Кас Сънстейн
Никой не трябва да отнема правата на хората. Но по отношение на "правото да се въоръжаваме", ние изгубихме от поглед собствената си история.
Кас Сънстейн
Винаги съм обичала книги. Бях запалена читателка и голям брой мои собствени истории се въртеше в главата ми. Записването им изглеждаше логична стъпка.
Кат Мартин
Говорихме много вечер. Най-вече аз питах, а той обясняваше. Мама казваше, че ме е пълнил с фалшиви истории, но това не е вярно. Той ми даде това, което беше НЕГОВА истина и неговата истина стана и моя истина. По-късно често си мислех, че нашата истина често е много по-вярна от тази, която възрастните могат да ни предложат.
Катарина фон Бредов
Тя ме държи, топло, меко. Това е моментът, който е собствена история без думи.
Катерина Върмет
На повечето места и времена в човешката история бебетата са имали не само един човек, но много хора наоколо, които наистина са им обръщали внимание, посветили са се на тях, са се грижили за тях и са били свързани с тях. Мисля, че голямата промяна в нашата култура е изолацията, в която растат много деца.
Алисън Гопник
Историята понякога се подиграва с нас и с най-добрите ни намерения.
Алия Изетбегович
Ако всички хора с някаква следа от хомосексуална история или тези, които са били предимно хомосексуални, бяха елиминирани от днешното население, няма причина да се смята, че разпространението на хомосексуалисти в следващото поколение ще бъде значително намалено. Хомосексуализмът е значителна част от човешката сексуална активност от зората на историята, главно защото е израз на способности, които са основни в човешкото животно.
Алфред Кинси
Историята не е това, което се е случило, а това, което е записано.
Катлин Макгауън
Предполагаме, че доброто здраве е нашето дадено от Бога право, да се приема за даденост, сякаш винаги ще се чувстваме така добре. Сериозното заболяване трябва да бъде нещо, което се случва на други хора. Хора във вестниците или във Фейсбук, споделящи благородни истории и лични битки. Само за една нощ ние станахме другите хора.
Катрин Айзък
Предишна
1
...
79
80
(Текуща)
81
...
91
Следваща