Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 77
Успявам да разказвам най-интересните истории, които знам как да разказвам, с най-интересните изречения, които умея да съставям - и хората, които не са свързани с мен, ги четат. Да бъдеш платен да пишеш важни за мен неща е изключително.
Ейми Блум
"Нормално" не е клинично, не е автобиографично и не претендирам за обективност. Това са само моите възприятия и мисли за хората, които срещнах, и историите, които чух. Никога не е било предназначено да бъде академична работа.
Ейми Блум
Ако сте американски читател, можете да обичате кратките истории по начина, по който другите американци обичат бейзбола; това е нашата игра, хора! Имаме повече от двеста години ноу-хау и умение, творчество.
Ейми Блум
Всяка история се нуждае от своя герой. И неговият злодей. И нейното чудовище.
Ейми Кауфман
Толкова голяма част от историята е мистерия. Не знаем какво е загубено завинаги, какво ще изплува отново. Всички обекти съществуват в момент от време. И този фрагмент от времето е запазен или изгубен или намерен по мистериозни начини. Мистерията е прекрасна част от живота.
Ейми Тан
Написа дузина любовни писма, всяко с кратка история, но никога не изпратих нито едно, а го скрих в скрин, под купчина бельо. Не мислете, че той е бил фетишист, просто нямаше по-безопасно място.
Ека Курняван
Най-добрите истории започват с това, че някой нарушава забрана. И най-лошите също.
Елена Михалкова
За мен може би историята на теломерите и теломеразата започна преди хиляди години, в царевичните ниви в планините на маите в Централна Америка.
Елизабет Блекбърн
Ритуалът или традицията могат да бъдат толкова прости, колкото нещо, което правите всяка вечер, като например да четете история на малко дете или нещо, което правите седмично, като например да излезете за китайска храна.
Елизабет Бърг
Само самата история може да ни убеди в нейната истина. И когато видим истината - наистина виждаме - вече не можем да погледнем встрани.
Елизабет Костова
Когато четете роман, мисля, че причината, поради която се интересувате от това как се развива даден сюжет, е, че го приемате като точка за данни в голямата история за това как работи светът. Получава ли такъв и такъв тип момичето в крайна сметка? Изневярата носи ли някога щастие? Как победителите стават победители?
Елиф Батуман
Новата традиция е най-близкото нещо, което имам до една религия, и това, че съм част от тази традиция, означава много за мен. Всъщност не виждам - никога не съм виждал - защо трябва да се откажа от това чувство или надежда за принадлежност, само защото историите, които искам да разкажа, са близки до моя собствен опит.
Елиф Батуман
Колкото и да има неща за нашите собствени житейски истории, които можем да научим само от систематичното изучаване на нашите сънища, има неща за човешкото състояние, които можем да научим само от систематично изучаване на литературата.
Елиф Батуман
Дори в романи, където любовната връзка не е във фокуса, имам чувството, че тя често е там, а фонът е някакъв барометър дали това е щастлива или тъжна история или това е успешен или неуспешен живот.
Елиф Батуман
Имам този начин, по който се чувствах, когато бях по-младa, че сме извън историята и всички сме граждани на света, който сега изглежда толкова наивен.
Елиф Батуман
Една от най-болезнените части на раздялата е да имаш чувството, че животът ти е история, а след това другият човек си тръгва и взема историята със себе си. И оставаш там без него. Останахте в тази версия на живота, която по същество е последователност от събития и взаимодействия, които изглежда не отиват никъде.
Елиф Батуман
Всеки има своя история.
Ема Донахю
Никой от тези хора не е живял. Те дори нямаха гробове. Те бяха само истории, разказани от стара и самотна жена и когато един ден тя вече не беше на този свят, те определено ще бъдат забравени, завинаги изчезнали във времето, сякаш никога не са съществували.
Емануел Бергман
Изследователят Джон Готман осъзна, че само като чуе как двойката разказва историята на връзката им заедно, се предсказва с 94% точност дали ще се разведат или не.
Ерик Баркър
Може би някой ден ще измислим дума, която ще означава, че животът и смъртта са две половини на една и съща история, която се развива едновременно по права линия и в кръг и в която животът и смъртта водят вечен диалог помежду си.
Ерик дьо Кермел
Историята на "Много гладна гъсеница" е за надеждата. Вие, като малката гъсеница, ще пораснете, ще разгърнете крилата си и ще отлетите в бъдещето.
Ерик Карл
Опитвам се да изразя същността на моите истории и идеали много ясно, използвайки прости форми.
Ерик Карл
Предишна
1
...
76
77
(Текуща)
78
...
91
Следваща