Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 75
Хората поставят изкуството твърде високо, а принизяват историята.
Джон Ървинг
Хората не мислят по отношение на информацията. Те мислят от гледна точка на разкази. Но докато хората се фокусират върху самата история, информацията идва за пътуването.
Джона Бъргър
Това е може би най-красивото време в човешката история; тя наистина е бременна с всякакви творчески възможности, възможни от науката и технологиите, които сега представляват роб на човека - ако човек не е поробен от него.
Джонас Солк
От началото на човешката история войната е най-голямото зло. Но в сравнение с това, което сме измислили, войната беше справедлива и ясна. Мнозина искаха да напуснат този ад, да се скрият от него заради простата истина на фронта и сраженията.
Джонатан Лител
Колкото по-голям е белегът, толкова по-добра е историята.
Джонатан Оксиър
Искам да вярвам в призраци. Обичам призрачни истории.
Джордан Пийл
Силата на историята и силата на добре изработен филм или телевизионно шоу е наистина всичко, което трябва да говорите с хората. Мисля, че Холивуд някак си наваксва това.
Джордан Пийл
Родителите не приемат температурата на бебето, за да решат дали стаята е прекалено топла; също така, за глобалното затопляне се нуждаем от история, която ни подтиква да правим необходимото.
Джордж Акерлоф
Историята е колело, защото човешката природа е неизменна по своята същност. Това, което е било преди, ще се случи отново.
Джордж Р. Р. Мартин
Историите всъщност са градивните елементи на материята.
Джорджо Манганели
Забавно нещо е да се поставите в услуга на нещо, ако смятате, че можете да добавите тълкуване. Това не е по-различно от всяко друго разказване на истории.
Джос Уедън
Фактът е, че славата предшества дори епохата на киното. Винаги е имало слава, винаги е имало пещерния човек, който е по-хубав или е убил по-голям лъв, или някой е започнал история за един човек.
Джос Уедън
Проблемът е, че искам да направя всичко. Наистина обичам всичко това и обичам всеки аспект на правенето на филми и разказването на истории и обичам телевизията, обичам интернет. Иска ми се да имах време да направя абсолютно всичко.
Джос Уедън
След повече от 700 часа изучаване на тази тема и задълбочено проучване на нейната основа, аз стигнах до заключението, че възкресението на Исус Христос е една от най-злите, порочни, безсърдечни измами, които някога са били в съзнанието на хората, или най-фантастичният факт в историята.
Джош Макдауел
Мама винаги ми разказва всички истории за това как е била момиче, за да ми покаже, че разбира всичко.
Джуди Блум
Историята на жена, която се плашеше от тъмното, и мъж, който се плашеше от любовта, които се събраха, за да преодолеят всичките си страхове...
Джули Ан Уокър
Любовта носи повече радост, отколкото бракът, подобно на това, че романите са по-увлекателни от историите.
Джулиан Барнс
Привлича ме всяка история, която ме кара да искам да чета от едно изречение до следващо. Нямам друг критерий.
Джумпа Лахири
Може би Пари толкова бързо измисля лъжи, защото е прочела много книги и има всичките им истории в главата.
Дипа Анаппара
Известно е, че историята на всеки народ започва с митове.
Дмитрий Иловайски
През XX век ние създавахме богатство чрез вертикално интегрирани корпорации. Сега ние създаваме богатство чрез мрежи. Намираме се на повратна точка в човешката история, където индустриалната ера най-накрая е изчерпала газа.
Дон Тапскот
Във всяка легенда, ако стигнете до дъното на нещата, винаги можете да намерите история.
Дона Крос
Предишна
1
...
74
75
(Текуща)
76
...
91
Следваща