Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 72
Работата на един разказвач е да разказва истории и съм се концентрирал върху това задължение.
Джеймс Мичънър
Историята не е само еволюцията на технологиите; това е еволюцията на мисълта.
Джеймс Редфийлд
Ако историята ни казва нещо то е, че човешката култура и знания непрекъснато се развиват.
Джеймс Редфийлд
Писането е наистина важно в книги, които ме засягат. Четох за писането. Историята обикновено ме интересува по-малко. Думите разбиват сърцето ти.
Джеймс Солтър
Определени хора могат да държат една дума, така да се каже, а някои хора не могат. И преди всичко определени хора могат да разкажат история, а други хора не. Те не чуват онази точка, в която трябва да дойде нещо друго.
Джеймс Солтър
Историята на Интернет е отчасти поредица от пропуснати възможности.
Джеймс Суровецки
Но ако скорошната история ни е научила на нещо, това означава, че саморегулирането не работи във финансите и че притесненията за репутацията са слабо възпиращо средство за корпоративни злоупотреби.
Джеймс Суровецки
Може да се каже, че икономическата история е историята на хората, които се учат да управляват риска.
Джеймс Суровецки
В детето ние виждаме историята на неговият баща, в старостта - историята на младостта. Това ни позволява да погледнем в бъдещето, за да узнаем, ще оздравее ли пациента, ще умре, или лечението ще му помогне частично.
Джеймс Тейлър Кент
Живеем в свят, който е много бърз, където много бързо ни бомбардират с огромно количество информация и аз се опитах да съобразя гласа си с времето, което според мен, писатели, в течение на историята - много от тях винаги са правили.
Джеймс Фрей
Ел Ей е огромно място, буквално и метафорично. Неговата красота и ужас. Необичайната му история. Неговото привличане и привлекателност. Неговото разнообразие и сегрегация.
Джеймс Фрей
Просто мисля, че е страхотен свят да разказваш истории, да разказваш страхотни истории: пари, секс, слава и скандал. Това са страхотни теми за работа.
Джеймс Фрей
Най-добрите истории са универсални истории, които се разказват откакто човечеството съществува, просто се измислят нови начини да се направи, с език, със структура. И така винаги се опитвам да го направя.
Джеймс Фрей
Магьосниците и знахарите образуват, видимо, най-древният клас професионалисти в историята на човечеството.
Джеймс Джордж Фрейзър
Психологията в крайна сметка е митология, изучаване на историите на душата.
Джеймс Хилман
Всеки от нас се нуждае от адекватна биография: Как да събера в последователен образ частите от живота си? Как да намеря основния сюжет на моята история?
Джеймс Хилман
Не съм причинен от моята история - родителите ми, детството и развитието ми. Това са огледала, в които мога да зърна моя образ.
Джеймс Хилман
От моята гледна точка като задълбочен психолог виждам, че тези, които имат връзка с историята, са в по-добра форма и имат по-добра прогноза от тези, на които историята трябва да бъде представена.
Джеймс Хилман
Трябва да се инвестира в това, което се случва. Героите са вашият проводник към историята. Много съвременни филми на ужасите са забавни, но не и плашещи, защото човек не се е свързал с героите.
Джейн Голдман
Виждам ролята си на преводач, разказвайки историята в книгата, използвайки по-визуалния език на филма.
Джейн Голдман
Знам, че това, което ми липсва като киноман, е балансът на филмите, които всъщност ме плашат, те са толкова малко и много далеч. Обичах истории за духове, обичам истории на ужасите, обичам всички тези неща, но наистина копнея за нещо, което всъщност да ме плаши.
Джейн Голдман
През цялата организирана история, ако искаш просперитет, трябваше да имаш градове. Градовете са места, които привличат нови хора с нови идеи.
Джейн Джейкъбс
Предишна
1
...
71
72
(Текуща)
73
...
91
Следваща