Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 66
Сирачето в детската литература позволява на детския герой сами да придвижат историята напред. Мисля, че колкото и да е щастливо семейство, всяко интелигентно дете си мисли: "Как се родих на тези родители?" - става въпрос за намиране на вашето място в света.
Брайън Селзник
Много пъти хората се оплакват от това как книгите и историите се променят, когато бъдат преведени за екрана. Но мисля, че понякога хората забравят, че трябва да се направят много промени, защото не сме в книга, когато гледаме филм.
Брайън Селзник
Понякога имам теми, които ме интересуват или засягат по-големи въпроси, но всъщност просто се опитвам да разбера сюжета или как действат героите. Опитвам се да направя възможно най-добрата история.
Брайън Селзник
Всички тези истории ни показват, че смелостта има ефект на вълни. Всеки път, когато правим смели действия, правим хората около нас малко по-смели, а светът малко по-добър.
Брене Браун
Трябва да си малко лош, за да правиш история.
Брент Уийкс
Някъде прочетох, че всеки е героят на неговата собствена история. Може би това е вярно за повечето хора, но не и за мен.
Брет Батълс
Колкото по-възрастен станеш, толкова повече ще разбереш, че само защото приятелството има история, това не означава, че има дълголетие.
Британи Чери
Написах няколко кратки истории за личния си опит, но това не е нещо, което можете да използвате навсякъде. Всеки роман, всяко художествено произведение се нуждае от собствена храна.
Бурхан Сьонмез
През първите формиращи векове на своето съществуване християнството е отделено от и действително антагонистично на държавата, с което едва по-късно се включва. Още от живота на своя основател, ислямът е бил държавата и идентичността на религията и правителството е неизтриваемо отпечатана върху спомените и осъзнаването на вярващите от техните собствени свещени писания, история и опит.
Бърнард Луис
Ако Европа беше тази, която ни даде на брега някаква представа за нашата история, това беше Европа, която също ни въведе в лъжата.
В. С. Найпол
Критиката се променя с модата на времето. Историята винаги е история.
В. С. Притчет
Кратките истории могат да бъдат доста ярки и голи, освен ако не поставите точните подробности. Подробностите правят историите човешки и колкото по-човешка може да бъде една история, толкова по-добре.
В. С. Притчет
Играта е забравя, а резултатът остава в историята.
Валерий Лобановский
Абсолютно съм убеден, че много малкото глобално затопляне, което преживяваме, е резултат от естествени причини. Това е циклично явление в историята на Земята. Ролята на човека е много малка, почти нищожна.
Вацлав Клаус
Войната има своя собствена история на делата, години, дни.
Виктор Астафиев
Силата на духа на рода се храни с вниманието на потомците и тяхната памет. Следователно е добре и правилно да съхранявате снимки на предци и да познавате своя произход. Силата на рода се увеличава, когато роднини, дори отдалечени, поддържат добри отношения и са готови да си помагат; когато потомците знаят историята на живота на предишните поколения.
Виктория Райдос
Майка ми беше религиозна; тя беше запозната с митологията и писанията; тя можеше да разкаже метафизичните нюанси и да накара историята да оживее с тяхното по-дълбоко значение. Настоящото поколение пропуска това.
Вилаянур Рамачандран
Какво е това човек, може да се разбере не по пътя на размишление над самия себе си и даже не посредством психологически експерименти, а само от истории.
Вилхелм Дилтай
Торик ми разказа тази история по такъв начин, че не можех да не се възхищавам на нея, въпреки че нямах време за нея. Точно толкова скръб, колкото е необходимо, и колкото е възможно повече хумор за дадена степен на скръб.
Владимир Жаботински
Злите езици твърдят, че Русия изобщо няма история, защото историята на една държава трябва да се използва като урок от нейните жители.
Владимир Каминер
Ако се подходи към историята от критериите за морал и право, то всичко ще се разглежда като престъпление.
Владимир Познер
Излагайки се на смъртта за този, който ще живее в историята - това е да заплатиш с живота си за капка мастило.
Аксел Оксеншиерна
Предишна
1
...
65
66
(Текуща)
67
...
91
Следваща