Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 65
Нашият вид не действа от реалността. Той работи чрез истории.
Беки Чеймбърс
Цялата ни история е едно солидно доказателство, че човечеството не заслужава мозъка, който му е даден от природата. Ние сме гнило, безнадеждно племе и в крайна сметка има смисъл само да намерите най-доброто парче за себе си.
Бен Елтън
Смятам, че се опитвам да пробия земята. Определено се опитвам да създам свой собствен жанр тук... Опитвам се да разказвам истории по много нов и забавен начин.
Бен Мезрич
Както в случая с много от историите, които съм написал, не се опитвам да редактирам. Не искам да има съобщение в края на всичко, което пиша. В противен случай не бихте се доверили на героите. Те биха се чувствали по-малко органични и по-скоро като марионетки, които споделят мнението на автора.
Бенджамин Пърси
Мога да напиша десет или дванадесет сценария за времето, което ми отнема да напиша един роман. Това ми позволява да разтоваря всичките си истории. Но това също не е толкова творчески изпълняващо.
Бенджамин Пърси
Писането е упорита работа и ако нещо е вярно за процеса, това е фактът, че една добра история е трудна за намиране и дори по-трудно да се получи на хартия. Какво е по-малко романтично, отколкото да гледаш сам на празен екран?
Адам Джонсън
Дарвинизмът е под официална защита по целия свят. Никоя друга идеология в историята, никоя друга идея никога не е била държана под такава строга официална защита. Да се направи каквото и да е изявление, критикуващо дарвинизма, предизвиква официална реакция.
Аднан Октар
Ако имате тайна и тя е неудобна за вас, когато разказвате тази история - вие я притежавате. Тя става твоя и никой не може да я използва против теб.
Аиша Тайлър
И историята на всеки би била различна. Всеки триумф би имал различна награда, всяко сърце боли различно лице.
Бет Харбисън
Ако трябваше да сведем християнството до основи, щеше да ни остане просто това: взаимоотношения с Бог. Живият, любящ Бог на Вселената е говорил през цялата история и говори и до днес - не само на пастори или свещеници, но и на всеки, който ще слуша. Бог ще ви говори.
Бил Хайбълс
Репортерите може да вярват, че контролират историята, но историята винаги контролира репортерите.
Боб Удуърд
Всички скърби могат да бъдат понесени, ако ги вложиш в една история.
Борис Сирюлник
Разказването на истории за паметта ви за случилото се може да забавлява известно време, но ако това е всичко, което можете да направите, става доста скучно доста бързо.
Брад Блантън
Историята не избира отделни хора. Историята избира всеки. Всеки ден. Единственият въпрос е: Докога ще пренебрегвате разговора?
Брад Мелцър
Днес не вярвам в съдбата. Но аз вярвам в историята... Няма нищо по-мощно от историята...
Брад Мелцър
Разкажете вашата история. Това е тайната на безсмъртието. Единственият истински начин да живеем вечно.
Брад Мелцър
Това са видовете истории, които наистина ми е интересно да разказвам: лоши истории за лоши хора, които ми харесват.
Брайън Азарело
Разделът за метрото във вестника всеки ден е пълен с неща, които мога да използвам. Това е най-голямото вдъхновение за мен, защото е пълно с финали. Ето къде се появяват краищата на историите.
Брайън Азарело
Трябва да предизвикам себе си и трябва да предизвикам читателя. Трябва да тъчем и да работим върху нови истории, а не една и съща история отново и отново.
Брайън Азарело
За мен една история винаги излиза от грешка. Някой прави грешка и това става историята. Вероятно това обяснява защо сериалите ми са някак мрачни: защото има проблем в началото.
Брайън Азарело
Героите работят много добре, когато отразяват времето, в което действат. За да запазят тези герои статични - като Супермен е изобретен през 30-те, Жената чудо през 40-те - ако все още действат под тези видове ограничения, те биха умрели. Тези поп култури, точно като гръцките митове, трябва да отразяват времето, в което се разказват техните истории. Това ги прави актуални.
Брайън Азарело
Нашата минала история често само информира за нашия опит в настоящето.
Брайън Грийн
Предишна
1
...
64
65
(Текуща)
66
...
91
Следваща