Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 64
Колкото повече рисувам и пиша, толкова повече осъзнавам, че инцидентите са необходима част от всеки творчески акт, много повече от логиката или мъдростта. Понякога грешката е единственият начин да се стигне до оригинална концепция, а историята на успешните изобретения е пълна със злополуки, случайни случайности и нежелани резултати.
Шон Тан
Започнах да се интересувам повече от идеята да си имигрант и особено да си в страна, която не познаваш. И така започнах да чета истории на мигранти. Фактът, че баща ми е китаец - той емигрира от Малайзия, когато беше на около 20 години - може да е имал някакво отношение към моето влечение към темата.
Шон Тан
Винаги презаписвам - наистина ужасни, дълги части от сценария - и след това го изрязвам до основи и след това добавям малко, за да го оцветя. В края на всичките си истории проверявам за разбиране без думи. Така че премахвам текста и виждам дали работи сам. И ако се случи, чувствам, че това е успешна история.
Шон Тан
Като по-млад човек бях обсебен от Рей Бредбъри и смятам, че неговите истории допринесоха повече за формирането ми като разказвач, отколкото всеки друг - въпреки че, когато ги чета сега, много от тях изглеждат прекалено сантиментални. Но това вероятно е писателят, за когото съм мислил най-много, въпреки че не е задължително да харесвам голяма част от творчеството му.
Шон Тан
Има истории за разказване, които все още не са разказани, и герои за изобразяване, които не са изобразени правилно. Така че има работа за вършене.
Шонда Раймс
Тайният сос на бизнеса, който мога да предложа, е моята креативност и за да поддържам креативността си жива и свежа, трябва да се преструвам, че никой не гледа шоуто, че няма публика, няма рейтинг; Просто разказвам история.
Шонда Раймс
Никога не подхождам първо към нещо от проблема, така че не мога да ви кажа, че съм мислил за справяне с универсалното здравеопазване. Трябваше да имам страхотна история, която бих искал да разкажа, и тогава универсалното здравеопазване ще стане част от начина, по който да разкажа тази история.
Шонда Раймс
Ние не сме само тук, за да направим грешка. Тук сме, за да създадем история. Благодаря ви, че го направихте при нас.
Мира Грант
В страната на историята писателят е цар.
Шърли Джаксън
Основаването на ГДР преди почти тридесет години, е едно от най-важните събития в историята на Германия, и трябва да кажа, че съм убеден, че тази формация не е края на историята на Германия, а нова глава в нейното продължение: ... съществуването на литературата не е в съответствие с наличието на държави.
Щефан Хермлин
Всичко велико, което е било постигнато в историята на човечеството, е започнало с една малка мисъл. Всички имаме тези мисли; малко хора обаче правят нещо със своите. Какво смяташ да правиш с твоята?
Ърни Зелински
Въпреки това, в историята действа желязното правило: всяка въображаема йерархия отрича своята измисленост и провъзгласява себе си за естествена и необходима.
Ювал Ноа Харари
Един от малкото "железни закони" на историята: разкошът се превръща в необходимост и поражда нови отговорности.
Ювал Ноа Харари
Парите са система на доверие, и още повече: парите са всебщата и най-съвършената система на взаимно доверие за цялата история на човечеството.
Ювал Ноа Харари
Старите истории често се оказват истина.
Артър Макън
Но хей, това е само история, без солидни доказателства, глупостите, които само един глупак може да обича.
Юнот Диаз
Можем ли да мечтаем за повече? В края на краищата, това е една история, която е нова ера!
Юрий Гагарин
Времето е желязната логика на историята.
Юрий Олеша
Коя нация е възникнала някога в историята, без да се налага да се защитава?
Б. В. Ларсън
За 1300 години преди японската окупация Корея е била обединена държава, управлявана от династията Чосун, една от най-дълго живеещите монархии в световната история.
Барбара Демик
Вярвам, че ако искаме да оцелеем като планета, трябва да научим това следващо поколение да се справя със собствените си конфликти категорично и ненасилително. Ако в ранните си години нашите деца се научат да слушат всички страни на историята, да използват главите си, а след това и устата си и измислят план и да споделят, тогава, когато станат наши лидери и някои от тях ще го направят, разполагат с инструменти за справяне с глобални проблеми и конфликти.
Барбара Колоросо
Войната е неразделна част от историята на човечеството. Но духовното поробване е съвсем различен въпрос. Това е привилегията на по-развитите страни, които могат да си позволят кръстоносен поход срещу целия свят, заплашвайки еретиците с ядрени бомби!
Бари Айслър
Предишна
1
...
63
64
(Текуща)
65
...
91
Следваща