Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 61
Казано е, че географията определя историята. В Англия, и в Лондон особено, времето е главният двигател на историята.
Арнолд Бенет
Единствената истинска борба в историята на света... е между личния интерес и социалната справедливост.
Арнолд Джозеф Тойнби
Ходът на човешката история се състои от поредица от срещи между отделни човешки същества и Бог, при които всеки мъж и жена или дете, от своя страна, са предизвикани от Бог да направи своя свободен избор между изпълнение на Божията воля и отказ да я изпълнят.
Арнолд Джозеф Тойнби
Западната ни наука е дете на морални добродетели; и сега тя трябва да стане баща на по-нататъшни морални добродетели, ако нейните необикновени материални триумфи в наше време не доведат до внезапна, неприятна и дискредитирана човешка история.
Арнолд Джозеф Тойнби
Обществата, а не държавите, са "социалните атоми", с които студентите по история трябва да се справят.
Арнолд Джозеф Тойнби
Най-постоянният звук, съпровождащ човешката история е грохотът на военни барабани.
Артур Кьостлер
Историята е предоставила твърде много доказателства, че такъв близък съюз между Църквата и държавата, установен във Византия, не е полезен и за двете страни.
Ф. И. Успенски
Ако ние решим да напишем историята на живота си, тя може да го направи в няколко реда.
Хавиер Мариас
Историята е полезна, за да се подчертаят границите на икономическата теория.
Хаджун Джанг
Съдбата понякога може да бъде история, която се връща, за да те ухапе в задника.
Хал Дънкан
Започнах да мисля за безкрайните глупости за квотите и как някои типове герои са добри, "стига да са важни за историята" и т.н., започнах да мисля за липсата на обекта.
Хал Дънкан
Филми, романи, телевизионни предавания - това са водните фонтани на днешния ден. Ние жадуваме за истории, които ни говорят, като ни представят, но отиваме до чешмите в центъра на града, за да ги търсим, и биваме отхвърлени, изпратени в гетото.
Хал Дънкан
Имам няколко истории, написани досега в този мит, още подредени, за да бъдат написани, и повествователна дъга, която се оформя между тях. Експериментирах с пускането на историите онлайн за дарения от Paypal, така че съществуващите в момента са достъпни чрез блога за безплатно изтегляне, но топката не продължи да се търкаля по отношение на постигането на целите, които си поставях.
Хал Дънкан
Историята е пълна с примери за предмети и изобретения със сила, която надхвърля тяхното изповядано предназначение. Понякога това е умишлено и злонамерено вградено в техния дизайн, но в други случаи това е резултат от необмислени пропуски.
Хана Фрай
Мисля, че сме в момент от нашата история, където почти всички големи, големи предизвикателства, пред които е изправена човешката раса, са тези, които изискват научно решение: изменението на климата; достъп до чиста вода; пренаселеност; пластмасови отпадъци.
Хана Фрай
Със сигурност знаете, че удоволствието скоро се изпарява във въздуха? Тогава всичко, което ни остава, са историите.
Ханан ал Шаих
Но когато излязохте от тази сграда, вие създадохте нова история, в която трябва да живеем сега.
Ханк Грийн
Пазете се от прости идеи и прости решения. Историята е пълна с визионери, които са използвали прости утопични видения, за да оправдаят ужасни действия. Добре дошла сложност. Комбинирайте идеи. Компромис. Решавайте проблемите за всеки отделен случай.
Ханс Рослинг
Всяка теория за социалното действие в крайна сметка е философия на историята. Опитва се, доколкото е възможно, да прочете в опита на човечеството уроците, които биха оправдали неговата специална спешност.
Харолд Ласки
Разказите ми бяха преведени и имаха много рецензии, преди да имам интервю за някой международен или арабски вестник. Ако историите не бяха успешни, нямаше да ме попитате за позицията ми относно арабските фестивали и така или иначе нямаше да се интересувам от фестивалите, защото щях да се уединя и да пиша.
Хасан Бласим
Когато преподаваме по плуралистичен начин, има два прекрасни дивидента. На първо място, достигаме до повече ученици, защото някои учат най-добре чрез истории, други чрез произведения на изкуството, други чрез ролеви игри и т.н. На второ място, ние показваме какво е наистина да разбереш нещо.
Хауърд Гарднър
Историите от детството оставят незаличимо впечатление и техният автор винаги има ниша в храма на паметта, от която образът никога не бива изхвърлен, за да бъде захвърлен на купчината боклук с неща, които са надраснали и надживели.
Хауърд Пайл
Предишна
1
...
60
61
(Текуща)
62
...
91
Следваща