Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 6
Историята се повтаря.
Тукидид
Остава една история, един път: това е. И по този път има много знаци, които, бидейки, са несътворени и нетленни, цялостни, уникални, непоколебими и завършени.
Парменид
Архитектите трябва да са образовани, да владеят молива, да имат наставления по геометрия, да познават много история, да са следвали внимателно философите, да разбират музика, да имат известни познания по медицина, да познават мненията на юристите и да са запознати с астрономията и теорията на небесата.
Витрувий
Добрата история е добра история, независимо кой я е написал.
Ан Маккафри
Митовете са истории, които изразяват смисъл, морал или мотивация. Дали са верни или не е без значение.
Майкъл Шърмър
Всички истински истории завършват със смърт.
Матю Стоувър
Повечето религиозни истории и митологии имат някакъв подобен корен, някакъв глобален архетип.
Мейнард Джеймс Кийнан
Художествената литература е много мощен инструмент за преподаване на история. Филипините бяха първият Ирак, първият Виетнам, първият Афганистан, в смисъл, че това беше първоначалният или кръщелният опит на Съединените щати в изграждането на нация.
Мигел Сихуко
В моите очи концепциите на теологията имат толкова стойност, колкото са в състояние да интерпретират опита. Струва ми се, че отдавна сме стигнали до точката, в която ние, теолозите, говорим само със себе си и спорим със собствената си история на понятията.
Ойген Древерман
По същия начин, ние се нуждаем от колективно минало - оттук и безкрайните реинтерпретации на историята, често за да отговарят на възприятията на настоящето.
Пенелъпи Лайвли
Представих периодичната таблица като своеобразен пътеводител за една въображаема страна, чиито елементи са различните региони. Това царство има география: елементите лежат в по-специално съпоставяне един с друг и те се използват за производство на стоки, както прерията произвежда пшеница, а езерото произвежда риба. То също има история. Всъщност той има три вида история: елементите са били открити точно както са били открити земите на света; царството беше картографирано, точно както светът беше картографиран и относителните позиции на елементите придобиха голямо значение; и елементите имат своя собствена космическа история, която може да бъде проследена до звездите.
Питър Аткинс
Разказвателната идентичност участва в движението на историята, в диалектиката между ред и безредие.
Пол Рикьор
Бих казал, че да се постави архитектурата във веригата на историята, да можем да тълкуваме и разбираме защо сме там, където сме, е доста решаващо.
Рафаел Монео
Не мисля, че има недостиг на материали по света. Или в главата ми. Просто се моля за продължаване на доброто здраве, защото имам да разкажа и други истории.
Ричард Русо
Всички тези викове за мир, които чуваме в Израел, особено от наша страна, не сближават мира - те само го отблъскват. Ако преследвате мира, той само ви избягва. Това не е теория на игрите; това е историята.
Робърт Ауман
Не мисля, че можете да променяте края на една песен или подобна история, сякаш е съвсем отделен от останалите. Мисля, че краят на една история е част от нея от самото начало.
Розмари Сътклиф
Всъщност след време намирането на идеите е лесната част. Сортирането им и превръщането им в истории сега е тежката работа.
Сара Зетел
Историята ще преценява обществата и правителствата - и техните институции - не по това колко са големи или колко добре обслужват богатите и силните, а по това колко ефективно отговарят на нуждите на бедните и безпомощните.
Сесар Чавес
Аз не искам да мисля, че историята свършва, аз искам да чувствам, че тя може да продължава вечно.
Стивън Мофат
Модерните капиталистически нации са плод на история на робство, геноцид, насилие и експлоатация, също толкова отвратителни, колкото Китай на Мао или Съветския съюз на Сталин.
Тери Игълтън
Човека - творящо историята същество, което не може нито да повтори своето минало, нито да се избави от него.
Уистън Хю Одън
Цялата история на цивилизацията е обсипана с вероизповедания и институции, които в началото бяха безценни и смъртоносни след това.
Уолтър Бейджхот
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
91
Следваща