Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 48
Ахмед изглеждаше шокиран, ръцете му се впиха в ръцете ми. - Но ти го обичаш - каза той тихо. - Ти го обичаш и трябва да го спасиш. Това правят хората с тези, които обичат, Амани - те ги спасяват. Не, не беше. Сам ме беше научил на това. Страхотните любовни истории завършиха със смърт. Всички истории рано или късно завършваха със смърт. Нашето свършваше по-рано.
Олуин Хамилтън
Връзката между грамотността и революциите е добре познат исторически феномен. Трите големи революции в съвременната европейска история - английската, френската и руската - всички се състояха в общества, където нивото на грамотност се приближаваше до 50 процента. Грамотността имаше дълбоко въздействие върху селския ум и общността. Той насърчава абстрактното мислене и дава възможност на селянина да овладее нови умения и технологии, което от своя страна му помага да приеме концепцията за прогрес, който подхранва промяната в съвременния свят.
Орландо Файджис
Мисля, че трябва да съм имал око - и ще бъда честен, надявам се: надявам се, че сега е едноок пазач на затвора и разказва своята история за това как се е опитал да продаде малко момче след сключена сделка и това момче се обърна и извади окото си - надявам се цялото му измамно лице да бъде изрязано, подаръкът ми за мръсен предател.
Анди Мълиган
Разкажете историята на вашето село. Ако го разкажете добре, ще разкажете историята на света.
Андреа Камилери
Моята история е историята на забравени хора и гласа на безгласните.
Андреа Хирата
Дълбоката логика на Божията истина може да бъде изразена както в истории, така и в аргументи, чрез въпроси, както и твърдения, чрез разум и въображение, чрез четирите евангелия, както и чрез книгата на Римляни.
Ос Гинес
Времето и историята имат значение. Под двойните истини за Божия суверенитет и човешката значимост времето и историята отиват някъде и всеки от нас е не само уникален и значим в себе си, но имаме уникална и значима роля в собствения си живот, в нашето поколение, и следователно в цялостния размах на историята.
Ос Гинес
Най-добрият съвет е да не пишете това, което знаете, а да пишете това, което харесвате. Напишете историята, която ви харесва най-много - напишете историята, която искате да прочетете. Същият принцип важи за вашия живот и кариера.
Остин Клиън
Окончателната оценка на хората показва, че историята не се интересува нито на йота за ранга или титлата, която човек е имал, или за длъжността, която е заемал, а само за качеството на неговите дела и характера на неговия ум и сърце.
Осуалд Сандърс
Моята лична история е осеяна с огромни грешки в преценката. Всички те са ценни за мен.
Оуен Кинг
Много разказване на истории... малко си хипнотизиран от това и нещата просто излизат по определени начини, гледаш го и се опитваш да го събереш.
Оуен Кинг
За мен най-лесно е да разбера историята, която искам да разкажа, а най-трудното нещо е да разбера гласа, който ще я разкаже. И затова свършвам много малко.
Оуен Кинг
Ако ти победиш ще те нарекат гений, а ако загубиш - безумец. Именно така пише историята.
Оуен Колфър
Ако дори сега историята ни даде 100-200 години мирен живот, човек може да бъде спокоен за бъдещето на руския народ, независимо какъв е политическият ни режим.
П. А. Сорокин
Историята, която интерпретира миналото, за да разбере настоящето и да се изправи срещу бъдещето, е най-малко възнаграждаващата дисциплина за умиращия вид.
П. Д. Джеймс
Поколението на нашите родители носи миналото, увековечено в боя, порцелан и дърво; отхвърляме го. Дори нашата национална история се преподава или помни като най-лошото, което сме правили, а не най-доброто.
П. Д. Джеймс
Мозъкът по същество е бюрократ. Той разглежда миналото, прилага го към настоящето и го използва като карта за предсказване на бъдещето. Това буквално измисля истории.
Пам Граут
Ние сме историите, които разказваме, който ги слуша, удостоверява съществуването ни. Ние сме нашият репертоар от истории, без значение дали са истински или измислени, и ги разменяме като подарък.
Паоло Кониети
Нито една нация не може да съперничи с нас по величието на нашата история.
Пат Бюканън
За децата многозадачността по електронен път е често срещана. Но те са напълно фокусирани. Можете да разкажете добра история, а те слушат.
Патрик Карман
Спомням си още в гимназията да мисля за писане на книги. И всъщност написах много истории. Имам десетки истории, които съм написал, които никой не е виждал.
Патрик Карман
Слава Богу, че животът свършва – никога няма да го преживеем. От Големия взрив до уморената маша, историята на света. Плътта ни е свирепа... телата ни ще ни убият... костите ни ще ни надживеят.
Патрик Марбър
Предишна
1
...
47
48
(Текуща)
49
...
91
Следваща