Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 39
Виното добавя главни букви и многоточия към хубавите истории...
Джон Стайнбек
Аз съм по-скоро визуален човек, отколкото вербален човек. За мен, според мен, вълнението е фактът, че намерих начин да разкажа историята така, както искам да я разкажа, в среда, която бих могъл да овладея.
Джордж Лукас
Ако можете да откриете това, което ви харесва, ако можете да откриете това, в което наистина вярвате по повечето от основните въпроси на живота, ще можете да напишете история, която е честна, оригинална и уникална.
Дороти Бранд
Когато историята на тези времена бъде написана, ние искаме тя да каже, че направихме всичко възможно, и това беше повече, отколкото някой би могъл да си представи.
Едуард де Боно
Имаме ли воля да направим бедността история?
Едуард де Боно
Ако миналото няма какво да каже на настоящето, историята може да продължи да спи спокойно в килера, където системата пази старите си маскировки.
Едуардо Галеано
Никоя история не е мълчалива. Колкото и да го притежават, да го нарушават и лъжат, човешката история отказва да си затвори устата. Въпреки глухотата и невежеството, времето, което продължаваше да тече вътре във времето, което е сега.
Едуардо Галеано
Докато лъвовете нямат свои историци, ловните истории ще продължат да прославят ловеца.
Едуардо Галеано
Никога не забравяйте жертвите на най-мрачните глави от историята на човечеството.
Жак Ширак
Моралът е душата на историята.
Жозеф Жубер
В главата ми има безкрайно количество истории, които искам да пренеса на екран.
Кевин Костнър
В историята предателите винаги се наказват по-сурово, отколкото откритите врагове.
Кир Буличов
Няма срам да кажа, че чувствах самота, която ме носи. Колко смешно беше, всеки кацна в своя малък свят с дълбоката нужда да говори, всеки човек със своя собствена история, започваща в някаква странна средна точка, след което се опитваше толкова усилено да разкаже всичко, за да има всичко това да има смисъл, логично и окончателно.
Колъм Маккан
История! Чети и плачи!
Кърт Вонегът
Но човешката природа остава неизменна. Историята изобилства от изблици на неудържим оптимизъм и паническо отчаяние. Натрупаният опит не влияе на дълбоките качества на човешката природа.
Алън Грийнспан
Историята не е наказателен съд.
Леополд фон Ранке
Семейства, унищожени от Мао Дзедун, окачват негови плакати по стените си. Защото всички знаят, че китайската история се променя толкова често, колкото Жълтата река наводнява бреговете си.
Ма Дзиен
За да попаднеш на бунището на историята, трябва поне да си историческа личност.
Аркадий Давидович
Надпис на бунището на историята: "Само за исторически личности".
Валентин Домил
Никой не е успял да спре с помощта на палка колелото на историята; но са опитали мнозина.
Валентин Домил
Коренът на злото е заключен в неизвлечените от историята уроци.
Валентин Домил
Да влезеш в историята е по-трудно, отколкото да попаднеш в нея.
Валентин Домил
Предишна
1
...
38
39
(Текуща)
40
...
91
Следваща