Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 38
Ако определени еврейски общности имаха отличителни качества, те се дължаха на историята, а не на биологията.
Шломо Занд
Историята е като голяма приказка. Те се различават една от друга само по-това, че историята е истина.
Юстайн Гордер
Практическата стойност на историята е да хвърли филма от миналото през материалния проектор на настоящето на екрана на бъдещето.
Базил Лидъл Харт
През цялата история правителството се е оказало главният инструмент за осуетяване на свободата на човека.
Бари Голдуотър
През цялата история цивилното население и политическите владетели са говорили за мир. Ние никога не сме били свободни от война. Войникът, чиято професия е войната, разбира, че мирът трябва да бъде наложен от превъзходна военна мощ. Сигурността на поражението е единственото ефективно възпиращо средство, което можем да използваме, за да поддържаме мира. Освен това можем да бъдем силни, без да сме агресивни.
Бари Голдуотър
Президентът, който има толкова много причини да се оплаква в други части на света, очевидно не е виждал нищо лошо в признаването на комунистически режим, който е убил повече хора в кратката си история на контрол над гъмжащите от милиони хора в тази велика страна, отколкото всяка друга колекция от диктатори или тирани в историята на света.
Бари Голдуотър
Историята не трябва да съди, а да обяснява. Историята не е съдия, а адвокат.
Бенедето Кроче
Всеки мой филм е история на любовта с актьорите.
Бернардо Бертолучи
Всеки филм трябва да бъде трилър, даже ако в него има само скромна любовна история.
Бернардо Бертолучи
Е, аз съм много литературен човек. И модата ми винаги разказва някаква история. Никога не гледам модни списания. Намирам ги за изключително скучни. За мен четенето на модно списание е последното нещо, което трябва да направя. Имам книги, които трябва да прочета.
Вивиан Уестууд
Дрехите ми имат история. Те имат самоличност. Те имат характер и цел. Ето защо те се превръщат в класика. Защото продължават да разказват история. Те все още го правят.
Вивиан Уестууд
Историята е описание на борбата на човешки геноми за доминантност.
Вилхелм Швебел
Победителите и победените извличат от историята различни уроци.
Вилхелм Швебел
Историята на един народ се явява също и неговото завещание.
Вилхелм Швебел
Историята, приятели мои не ни задава въпроси, не изисква нашето съгласие. Тя е неизбежна както и гласът на народните маси определящи нейният ход.
Айн Ранд
Ако сте убили един в мирен живот, вие сте престъпник, убиец; ако сте убили тридесет, вие сте воин, а ако има милиони, вие сте завоевател. Името ви ще бъде изписано с помпоз върху скрижалите на историята. Благодарните потомци ще ви съставят оди, ще издигнат паметници.
Вячеслав Миронов
Който забравя историята на собственият си народ не е достоен за него!
Гюнтер Грас
Невежеството ни в областта на историята ни кара да хулим своето време. Хората винаги са постъпвали така.
Гюстав Флобер
Вярвам, че историята ни учи на категоричен урок: че след като хората са решени да станат свободни, тогава нищо на света не може да ги спре да постигнат целта си.
Дезмънд Туту
Разказването на истории е като секс. Всички го правим по естествен начин. Някои от нас са по-добри в това от други.
Дейвид Мамет
Къде в широката история на света откриваме изкуство, създадено от прекалено богатите, могъщите или образованите?
Дейвид Мамет
Не можете да разчитате на актьорската игра, която да разказва историята.
Дейвид Мамет
Предишна
1
...
37
38
(Текуща)
39
...
91
Следваща