Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 34
Мисля, че можете да получите някаква интензивност и острота, предлагайки девет истории в книга. Конкуриращи се версии на нещата.
Колм Тойбин
В крайна сметка, когато светът гледа към Америка, те гледат към нас, защото ние сме най-успешният политически и икономически експеримент в човешката история.
Кондолиза Райс
Днешните заглавия и преценката на историята не са еднакви.
Кондолиза Райс
Мозъчната атака за мен се провежда в леглото ми през нощта между времето, когато изгася осветлението и най-накрая заспя. Това не е много силна буря, но това, което се случва, е, че просто си мисля за различни идеи и може би неща, които видях онзи ден, за които смятам, че могат да се превърнат в добра история.
Крис ван Алсбърг
Винаги се страхувате, когато правите филм, който има морал към историята, че хората ще отхвърлят идеята да бъдат научени на урок.
Кристина Ричи
Просто обичам да снимам неща и да ги сглобявам, за да разкажа история.
Кристофър Нолан
Ако мъж иска да има романтична връзка с теб, той се опитва да те целуне. Това е цялата история и ако той не те целуне, никога няма причина да го чакаш.
Къртис Ситенфелд
Във всяка епоха поетите и социалните реформатори се опитват да стимулират хората от собственото си време към благороден живот чрез омайни истории за добродетелите на старите герои.
Алфред Маршал
Колкото повече попадаме под силата на идиотите и губим контрол над съдбите си, толкова повече се нуждаем от истории, които можем да разказваме един на друг.
Алън Рикман
Освен това не е изкривяване на историята, ако се каже, че до голяма степен чрез усилията и пропагандата на нашата Международна федерация правителството на САЩ беше признато от мнозинството от великите сили.
Леон Жуо
Ние седим и слушаме и се увличаме отново, защото добрите истории, изглежда, никога не губят своята магия.
Либа Брей
Хората винаги се страхуват от това, което не разбират, Еванджелин. Историята доказва това.
Либа Брей
Няма по-голяма сила на земята от историята.
Либа Брей
Моите истории понякога са по-близки до стихотворения или медитации, но често в тях има поне малко разказ.
Лидия Дейвис
Не намалявам много. Пиша началото на една история в тетрадка и тя излиза много близо до това, което ще бъде накрая. Няма много преднамереност в това.
Лидия Дейвис
Имаше толкова много внимание, което беше фокусирано върху моята история и това, което създаде, беше възможност за мен да споделя какви бяха инструментите, какви бяха стратегиите, какво беше мисленето, което ме накара да преодолея тези граници.
Лиз Мъри
Когато бях малко дете, баща ми беше голям фен на холивудски филми. Той ще ме накара да гледам филми с него и той ми обясняваше историята и героите.
Лий Бюнг-Хун
Трябва да искате да пишете и да обичате да пишете. Седнете на това бюро или машина или лаптоп и разкажете истории.
Линда Феърстийн
Вселената има много по-голямо въображение от нас, поради което истинската история на Вселената е далеч по-интересна от която и да е от приказките, които сме измислили, за да я опишем.
Лорънс M. Краус
Не можете да разкажете една история линейно, ако искате хората да разберат.
Лорънс Райт
Нашите истории ни напомнят колко скъп и крехък може да бъде животът... и че трябва да рискуваме сърцата си всеки ден, за да знаем щастието.
Луан Райс
Когато сме млади, думите са разпръснати навсякъде около нас. Както са събрани от опит, така и ние сме, изречение по изречение, докато историята не се оформи.
Луиз Ърдрич
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
91
Следваща