Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 32
В дигиталната вселена нашата лична история и нейното чувство за разказ са заменени от профила ни в социалните мрежи - моментна снимка на настоящия момент. Самата информация - нашата социална графика от приятели и харесвания - е продукт, който се продава на пазарни изследователи с цел по-добро прогнозиране и насочване на бъдещето ни.
Дъглас Рушкоф
Когато слушате историите на други жени, започвате да разбирате по-добре собствените си и започвате да намирате пътища обратно и помежду си.
Ева Енслър
Мисля, че когато хората започнат да разказват своите истории, всичко се променя, защото не само сте легитимирани в разказването на вашата история и сте открити, буквално, както и вие имате значение, вие съществувате в разказването на вашата история, но когато чуете вашето ако бъде разказана, вие изведнъж съществувате в общността и с другите.
Ева Енслър
И това, което ме ужасява, е, че навлизаме във фаза, в която, ако започнете да говорите за това като нещо, което може да бъде разбрано исторически - без никакво съчувствие - ще бъдете смятани за непатриотични и ще бъдете забранени. Много е опасно. Задължение на всеки гражданин е да разбере напълно света, в който живеем, и историята, от която сме част и която се формираме като свръхсила.
Едуард Саид
В крайна сметка, ако хората изгубят готовността си да признаят, че има моменти в нашата история, когато законността се отличава от морала, ние не просто предаваме контрола върху правата си на правителството, а нашата агенция при определянето на нашето бъдеще.
Едуард Сноудън
Семейството ми запази историята си за себе си. Положителното е, че не трябваше да чувам кошмарни истории за Холокоста, погромите, ужасните болести, болезнените смъртни случаи. Възрастните ми родители дори не говореха за своите заболявания.
Ейми Блум
Мисля, че импулсът да стигна до сърцето на историята и да я разкажа добре е в гените ми.
Ейми Блум
Предполагам, че по ирония на съдбата тайната за превръщането в световна "хиперсила" е толерантността. Ако погледнете историята, ще видите, че великите сили са много толерантни в издигането си до световно господство.
Ейми Чуа
За разлика от историите, реалният живот, когато е преминал, наклонява към неизвестност, а не яснота.
Елена Феранте
В гимназията имах страхотен учител по драма и тогава започнах да уча историята на театъра.
Елизабет Олсън
Нашият език, история и цивилизация блестят на всички континенти.
Еманюел Макрон
Имаме страхотна история; имаме страхотно хуманистично лице, което да представим пред света.
Еманюел Макрон
Историята на човечеството е непрестанна борба между идеи и интереси; за миг побеждават последните, но най-дълго първите.
Емилио Кастелар
Вглеждайки се в историята, ние неволно се поразяваме от незначителните идеи заедно с богатото разнообразие от факти. Някои идеи живеят цяло столетие.
Емилио Кастелар
Историята на науката познава редица случаи, когато изследователят е притежавал всички важни факти за нова теория, но просто не е успял да зададе правилните въпроси.
Ернст Майр
Преди да започна да правя филми, не мислех много за начина, по който героите са физически позиционирани в света на историята.
Етгар Керет
Понякога историите са по-умни от мен и изведнъж тези неща започват да имат смисъл.
Етгар Керет
Тайната подхранва еротичната интензивност, защото ви кара да се чувствате сякаш правите нещо, което е изцяло ваше. Дава ви чувство за автономност, чувство за свобода и чувство за суверенитет. И след това добавяте към това сексуалната енергия. В много случаи хората ще ви кажат, че са спали с човека три или четири пъти, но историята продължава с месеци. Това е важно нещо, защото много хора, които имат афери, често имат много добри сексуални отношения у дома. Това не е задължително история за компенсация. Но делата предлагат различна сексуалност с различен контекст.
Естер Перел
Когато напишете две хиляди страници история на Втората световна война, депортациите и концентрационните лагери ще заемат пет страници, а газовите камери може би 20 реда.
Жан-Мари Льо Пен
Всеки човек е история, която не прилича на никоя друга.
Алексис Карел
Историята е стар, объркващ кошмар, който не осъзнава, че най-добрите шеги са най-кратки.
Жюл Лафорг
Хората имат много собственически отношения със Супермен. Важно е да зачитате иконографията и канона, но в същото време трябва да разкажете история.
Зак Снайдър
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
91
Следваща