Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 31
Ужасът от нашата история ме изчисти от мнения.
Джон Барт
Това е вълнуващо време. Нова глава в нашата история.
Джон Барт
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
Мисля, че всички ние имаме отговорността да разказваме добри истории.
Джон Кразински
Атеизмът е приказна история за хората, които се страхуват от Светлината.
Джон Ленокс
Невролозите казват, че мозъкът ни е програмиран много повече за истории, отколкото за абстрактни идеи. Приказките с малко драматизъм се запомнят много по-дълго от всеки слайд, пълен с анализи.
Джон П. Котър
Цялата история върви към една велика цел, горещото поклонение на Бог и Неговия Син сред всички народи на земята. Мисиите не са тази цел. Това е средството. По тази причина това е втората по големина човешка дейност в света.
Джон Пайпър
В началото правех истории за хора, които може би бяха просто ексцентрични. Омар беше естествен напредък от това.
Джон Ронсън
Очевидно обичам да пиша истории, които прелистват страници. Но винаги се опитвам много, много да бъда максимално достоверен от фактическа гледна точка.
Джон Ронсън
Както всички на тази възраст, и аз прочетох страшно много художествена литература. Но в същото време прочетох и доста история и прочетох това колкото за удоволствие, така и като част от учебната програма.
Джон Хюм
Искам да дам теории на хората, искам да ги изложа на научни истории, които ги принуждават да преоценят начина, по който използват тези три килограма месо в главата си.
Джона Лерър
По-лесно е да бъдеш герой в историята, отколкото звездата на собствената си трагедия.
Джонатан Мабъри
Моя живот е историята на всички, които някога съм познавала.
Джонатан Сафран Фоер
Реалността, струва ми се, е много по-страшна от всяка история за мъртъвци, призраци или извънземни.
Джордж Ромеро
Нямам особена амбиция в нито една среда. Просто искам да продължа да разказвам истории. Ако някой ми плати, също добре.
Джос Уедън
Що се отнася до мен, първият епизод на Бъфи беше началото на кариерата ми. Това беше първият път, когато разказах история от началото до края, както исках.
Джос Уедън
Кастингът е разказване на истории.
Джос Уедън
Когато седна да пиша, не мисля да пиша за идея или дадено съобщение. Просто се опитвам да напиша история, която е достатъчно трудна.
Джумпа Лахири
Преди да заспи, му разказах малка история за заек, който видяхме да тича около къщата на плажа, която наехме.
Дик Бруна
Не гледам да напиша страхотния американски роман, да спечеля Пулицър или да преподавам история. Пиша, за да забавлявам читателите си.
Дороти Гарлок
Като професионален журналист, който въпреки това защитава "народния" интернет, аз съм щастлив да се състезавам срещу хилядите любители блогъри там, които докладват и коментират същите истории, които правя и аз.
Дъглас Рушкоф
Какво е да си представиш десет хилядолетното въздействие върху околната среда от изхвърлянето на пластмасова бутилка в кофата за боклук, всичко това за една секунда, необходима за действителното й хвърляне? Или десет хилядолетната история на изгарянето на изкопаеми горива за каране на работа или гладене на риза? Може да е екологично прогресивно, но не е никак приятно.
Дъглас Рушкоф
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
91
Следваща