Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 30
Мисля, че има известен лиризъм в разказа на научна история.
Джана Левин
Всъщност митът е история, която не просто не е вярна, но е история, която е особено вярна. И мисля, че митът за Исус е особено верен.
Джей Парини
И така, кой е Исус? За мен той е централният герой в най-великата история, разказвана някога. Това е история за постепенно осъзнаващото се царство, което се намира вътре в нас.
Джей Парини
Знаете ли, хомосексуалистите са отдадени един на друг. И те имат свободата да се държат по начина, по който го правят, но не могат да бъдат семейство. Те не могат да бъдат женени. Искам да кажа, че почти всяка култура в историята на света е смятала, че бракът е между една жена и един мъж.
Джеймз Добсън
Никога не съм успял да напиша историята. Стигнах до определена точка и не мога да продължа. Смъртта на кралете може да бъде рецитирана, но не и на нечие дете.
Джеймс Солтър
Смисълът на това, което правя, е, че всъщност няма значение каква е книгата или историята, докато те движи, информира, предизвиква, забавлява или променя.
Джеймс Фрей
Когато започнах да пиша "Милион парченца", почувствах, че това е правилната история със стила, който търсех, и просто продължих.
Джеймс Фрей
Винаги съм имал дълбок интерес към обществените науки, историята. Така че дори когато бях в гимназията, аз дебатирах и в колежа дебатирах и се интересувах от съвременни събития.
Джеймс Хекман
Това признаване на по-ранния човешки произход, сега толкова очевидно за нас, не дойде наведнъж, тъй като включването на самата история в университетското обучение е събитие, по-малко от два века.
Джеймс Хенри Брестед
Любовна история, поне убедителна, изисква три елемента - любовника, любимия и приключенията, които имат заедно.
Джейн Смайли
По някакъв начин, знаейки, че Алцхаймер идва, се подиграва на всички нечии стремежи - да разказва истории, да обмисля определени въпроси, както може само един роман, да бъде признат за своите постижения и упорита работа - по начин, който старата позната смърт не прави.
Джейн Смайли
Американците взеха твърде много кредити за създаването на богатство, когато през повечето време те наистина живееха от естествена щедрост, безпрецедентна в историята на света.
Джейн Смайли
Просто обичам истории и обичам филми, да уча и да виждам света. Израствайки в Айова, сякаш искаш да видиш света? Филмите могат да ви помогнат да направите това.
Джейсън Момоа
Мисля, че в определен момент актьорите трябва да започнат да поемат отговорност за видовете истории, които искат да кажат.
Джейсън Ритър
Животът е свързан с революцията, нали? Онзи вътре, искам да кажа. Не можете да промените историята. Не можете да промените света. Всичко, което някога можете да промените, сте самите вие.
Дженифър Донъли
По-голямата част от кашата, която се нарича история, възниква, защото крале и президенти не могат да бъдат доволни от хубаво пиле и добър хляб.
Дженифър Донъли
Всяко сърце е направено от истории.
Дженифър Донъли
Когато пишете нехудожествена литература, стигате докъдето стигнете и тогава етично трябва да спрете. Не можете да отидете. Не можеш да предположиш. Не можете да си представите. И мисля, че има нещо в човешката природа, което иска да завърши историята.
Джералдин Брукс
Започнах да пиша, за да угаждам на себе си, история, която бих искал да прочета, и това все още е вярно.
Джийн М. Оел
Смъртта краде всичко, освен нашите истории.
Джим Харисън
По-голямата част от човешката история е била индустрията срещу природата, като индустрията печели.
Джо Холдеман
И така Снежната кралица също се превърна в история за необходимостта да търсим равновесие в собствения си живот с природния свят, дори и във вселената изобщо.
Джоан Д. Виндж
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
91
Следваща