Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 29
В историята на литературата има много големи трайни произведения, които не са публикувани през живота на авторите. Ако авторите не бяха постигнали самоутвърждаване по време на писането, как биха могли да продължат да пишат?
Гао Синдзиен
Настоящото образователно заведение, цитирайки само една група, закрива миналото, така че нашите деца нямат начин да сравняват фактите от историята с изкривената версия, популяризирана от пристрастни светски историци.
Гари Демар
Мисля, че е по-трудно да се избегне размисълът върху тези по-големи модели на историята или обществото, когато те толкова настойчиво поставят под въпрос правото ви на съществуване.
Гарт Грийнуел
Не ми е интересно да разбивам новини. Интересно ми е да разкажа историята на случващото се и след това да се опитам да го разбера.
Глен Бек
Някъде всички хора, които сме обичали и изгубили, са все още сред нас, в къщата, която наричаме история.
Греъм Мастертън
Всичките ми интересни истории са от преди да съм бил в телевизията. Оттогава не ми се случи нищо интересно. Може би защото най-интересното нещо в живота ми е шоуто и то по телевизията.
Греъм Нортън
Няма две страни в историята, когато едната страна е лъжа. Журналистите - и останалите от нас - трябва да спрат да отделят еднакво време на неща, които нямат противоположна страна.
Даниел Левитин
Сложната, двусмислена среда на човешкия контакт се заменя с прости, мащабируеми уравнения. Поддържаме хиляди приятели повече от всяко човешко същество в историята, но с цената на сложността и дълбочината. Всяка минута, прекарана онлайн, е минута изгубено време лице в лице.
Даниел Х. Уилсън
Ние се развиваме съвместно с нашата технология от сто хиляди години. Човешките същества и технологията, която правим, винаги бяха неразделни. Най-накрая навлизаме в този момент, когато тя влиза в тялото ни за първи път в историята.
Даниел Х. Уилсън
Човек би могъл да те напусне толкова бързо. Толкова история и време и спомени, но те се измъкнаха от вас и други неща заеха мястото им. Как можеше да се задържиш? Изчакайте. По-голям въпрос. Най-големият. Как можеше да го задържиш и да го пуснеш?
Деб Калети
Бихте могли да вкарате объркването, разстройството и притесненията си във всяка книга, която четете. Можете да ги подредите там и да излезете с малко по-изправена глава. Не знам защо историите са работили по този начин, но са го направили.
Деб Калети
Историите се въртяха по приказни пътеки или по много човешки ежедневни. Мислите, че сте в края на книгата и това е само краят на глава.
Деб Калети
В медиите има голям ненаситен глад за добри истории.
Дейв Морис
Разказването на история не е стълбище на Ешер.
Дейв Морис
Харесва ми собствената ми история да остане моя история.
Дейвид Бениоф
Това, което винаги ме е изненадвало, когато влизам в книжарница, е броят книги, които можете да намерите, написани със сигурност. Авторите разказват някаква история, сякаш е истина, но нямат доказателства, че е истина!
Дейвид Игълман
Голямата история няма да замени съществуващите образователни курсове. Това не е атака срещу специализацията. Това е просто аргументът, че специализацията трябва да бъде допълнена с общ преглед, което според мен е научен здрав разум.
Дейвид Крисчън
Съвременните научни знания се появиха на части. Историците писаха за човешката история; физиците се занимаваха с материалния свят; и биолози са изследвали света на живите организми. Но имаше малко връзки между тези дисциплини, тъй като изследователите се съсредоточиха върху правилното определяне на подробностите.
Дейвид Крисчън
Нямам истории за продажба. Много от връзките ми са с цивилни и никой не иска да чуе за тях.
Дейвид Спейд
Пристъпете отвъд правилното и грешното и се противопоставяйте на преценката. Кой си бил и какво си преживял в миналото, не е добро... и не е лошо. Може да не знаете цялата история.
Дениз Лин
Чудя се дали културите, пътуващи във времето, си играят с нас. Чудя се дали обработват историята ни за развлекателни ценности.
Алгис Будрис
Йосемити има най-впечатляващите и достъпни гранитни големи стени в света. Скалата е невероятна. И поради това, това е меката за катерене в САЩ - и в света до голяма степен - за цялата история на катерене. Тук е мястото да се изпробвате срещу историческите маршрути от миналото.
Алекс Хонълд
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
91
Следваща