Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 28
Историята винаги се променя.
Аун Сан Су Чи
Аз съм разказвач на истории. Чувствам, че въпросът за дискурса е важен, защото има много политически и идеологически дискурс, който се върти наоколо, и ние го свързваме на интелектуално ниво.
Аяд Актар
Истината на историята е в книгите.
Юрий Мухин
Копнеех за забавни истории за вида на децата, които живееха в моя квартал.
Бевърли Клиъри
Мисля, че щях да бъда безнадежден шпионин. Обичам да разказвам истории и почти изцяло не мога да пазя тайна.
Бен Макинтайър
Пиша нехудожествена литература в този стил на трилър. Имам всички факти; Изследвам го. Имам хиляди страници съдебни документи... Опитвам се да вляза в моите истории.
Бен Мезрич
Винаги обичам да разказвам история.
Адам Ант
Нищо не би било по-изгодно за нас от правилната история на човечеството.
Адам Вайсхаут
За мен е от съществено значение да имам вътрешния мир и спокойствие на молитвата, за да слушам тишината на Бог, която ни говори в личния ни живот и историята на нашето време за силата на любовта.
Адолфо Перес Ескивел
Историите от настоящето и миналото на Иран напомнят, че свободата, демокрацията и правата на човека или фундаментализмът, фашизмът и тероризмът не са географски и културно обусловени, а универсални.
Азар Нафизи
Зачетете се в историята на всеки герой: героят не става герой, докато не се появи чудовище.
Ай Уейуей
След като ми бъде дадена идея за история, имам милион идеи за това как тя трябва да бъде илюстрирана, но нямам голяма кутия за обувки, пълна с недовършени идеи.
Брайън Селзник
Обичам да илюстрирам за други писатели, защото ми дават истории, за които никога не бих се сетил, а работата ми като илюстратор винаги е в подкрепа на историята.
Брайън Селзник
Непрочетената книга не прави нищо на никого. Историите се случват в съзнанието на читателя, а не сред символите, отпечатани на страница.
Брандън Мъл
Някои от рап песните на Еминем имат тийнейджърски любовни песни като песента от петдесетте години. Това е нещо като домашна драма, поставена на музика. Той е наистина добър разказвач на истории.
Брус Дикинсън
Историите променят хората, докато статистиката им дава нещо за спор.
Бърни С. Сийгъл
Първите 50 години на киното бяха абсолютно страхотни години. Оригиналните умове работеха, установявайки начините да разкажат история. И това, което се случва сега, е копиране, имитиране на това, което е направено от велики хора.
В. С. Найпол
Установих, че хората разказват истории, без да знаят това.
В. С. Притчет
Историята учи, използвайки забранени педагогически техники.
Веслав Брудзински
Като романистка добивах историята си, семейството си и паметта си, но по много специфичен начин. Пишейки художествена литература, никога не се възползвах от преживявания веднага, както се случиха. Трябваше да оставя нещата да нагънат в паметта ми, да узреят и да се преобразят в нещо смислено.
Айлет Уолдман
Повечето писатели прекарват живота си, като стоят малко настрана от тълпата, гледат и слушат и се надяват да уловят онзи мъничък намек за отчаяние, онази част от злоба, която ги кара да си мислят: "Аха, ето историята".
Айлет Уолдман
Любовните истории се пишат в милиметри и милисекунди с бърз, тъп молив, чиито белези едва виждате, те се пишат в мили и еони с длето отстрани на върха на планината.
Габриел Зевин
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
91
Следваща