Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 27
Не мисля, че всички сгради трябва да са емблематични, но историята на света ни показа, че културите изграждат емблематични сгради за основните си обществени сгради.
Франк Гери
Някои хора се фокусират повече върху звука. Някои хора се фокусират повече върху историята. Аз се фокусирам както върху звука, така и върху историята.
Франк Оушън
Понякога щастието е да не знаеш цялата история.
Франсоа Лелорд
Както всяка жена,... ние изтъкваме историите си от телата си. Някои от нас чрез нашите деца, или нашето изкуство; някои го правят просто като живеят. Всичко е едно и също.
Франческа Лия Блок
Поне момичетата в историите бяха живи, преди да умрат.
Франческа Лия Блок
Важно е да разкажете историята си. Важно е да слушате.
Франческа Лия Блок
Градското планиране е дълга история на градове (и техните плановици), които виждат и съзнателно не виждат хората, които живеят в тях. Работата в градоустройството ме кара да разглеждам града като организъм, като машина за живеене в...
Аркади Мартин
В цялата страна те четат за мен и историята не се фокусира върху това, че съм гей. Става въпрос само за гей човек, който си върши работата.
Харви Милк
Е, ако разказването на истории е важно, тогава е важна и вашата способност за разказ или способността ви да изразявате думи или да използвате ефективно това, което някой друг е изразил в думите.
Хауърд Гарднър
Като социални животни, ние трябва да обменяме пикантни истории за някого - да се свържем един с друг. В продължение на милиони години нашите предци трябва да са седели около лагерния огън, шепнейки за всички, които са познавали.
Хелън Фишер
Историята на любовта не е важна; това което действително е важно е това, че всеки има способността да обича.
Хелън Хейс
Идеята, че не преговаряте с терористи, не е историята на човечеството или на света.
Хуан Мануел Сантос
Не съм шовинист. Аз съм универсалист. Мисля, че Бог се взриви като духовен взрив, за да стартира осемте цивилизации, които съставят записаната история и религиите в тези цивилизации.
Хюстън Смит
Хората казват, че си роден невинен, но това не е вярно. Наследяваш всякакви неща, за които не можеш да направиш нищо. Наследяваш своята идентичност, своята история, като белег по рождение, който не можеш да измиеш. ... Ние се раждаме с обърнати назад глави, но майка ми казва, че трябва да се изправим пред бъдещето сега. Трябва да спечелите собствената си невинност, казва тя. Трябва да пораснеш и да станеш невинен.
Хюго Хамилтън
Най-много, което би направил, беше да обещае, че портите на ада няма да го надделеят. Става въпрос за всичко, което, поглеждайки назад в историята на Църквата, човек може да почувства, че те не са го направили.
Чарлз Уилямс
Ако не разказваме странни истории, когато се случи нещо странно, няма да повярваме.
Шанън Хейл
Важно е да знаете истории. Усетих как земята се измести, за да направи място за теб, когато се роди, и дойдох да ти разказвам истории, докато си млад. И като мен, вие сте родени с дума на езика си.
Шанън Хейл
Не мога да пиша на никого извън себе си - ако се опитах, щеше да е ужасна история, плоска и безжизнена. Пиша си. Това е единственият човек, на когото се опитвам да угодя.
Шанън Хейл
Значи искаш да чуеш една история? Е, преди знаех много доста интересни. Някои от тях са толкова смешни, че бихте се изсмели до безсъзнание, други са толкова ужасни, че никога не бихте искали да ги повторите. Но не мога да си спомня нито едно от тях. Така че просто ще ви разкажа за времето, когато намерих това изгубено нещо...
Шон Тан
Не можете да разказвате истории и наистина да ходите на мястото на някого и да не изпитвате любов към него, дори и да върши ужасни неща.
Шонда Раймс
Тези нации носят много голяма отговорност в този кръстопът на световните дела, защото, като хвърлят общата си тежест в скалата на историята от правилната страна, те могат да насочат баланса решително в полза на мира.
Артър Хендерсън
Историята на света показва, че народите и обществата не трябва да преминават през фиксирана поредица от етапи в процеса на развитие.
Аун Сан Су Чи
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
91
Следваща