Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 26
Ето защо се забъркваме с други хора, нали? Не само за телата им, но и за всичко останало - мечтите им, белезите им и историите им.
Том Перота
Мразя истории, в които човек има професия и никога не го виждате да работи, като всички онези прекрасни филми на Кари Грант, където той е хирург и никога не го виждате в операционната зала.
Том Улф
Създаването на филми разказва история с най-добрата технология на ваше разположение.
Том Ханкс
Няма нищо ново във философията против работата. Историята е осеяна с индивиди и групи, които са решили, че мързелът е до благочестието, а работата е загуба на време.
Том Ходжкинсън
Най-ранната известна писменост вероятно се е появила в Южна Месопотамия преди около 5000 години, но през по-голямата част от записаната история четенето и писането остават сред най-елитните човешки дейности: провинция на монарси, свещеници и благородници, които запазват за себе си привилегията на трайни думи.
Том Чатфийлд
Равнодушието е могъща сила, действаща в историята.
Антонио Грамши
... Всеки индивид е продукт не само на съществуващите отношения, но също така и историята на тези отношения.
Антонио Грамши
Просто ви давам някакъв удар, нелепият сюжет на роман, история, която съм измислил, за да докосне сърцето ви - една трета глупост, една трета алкохол и една трета истинска нежност, знаете какви неща.
Антонио Лобо Антунеш
Хората като цяло се гордеят с храната си. Готовност за ядене и пиене с хора без страх и предразсъдъци... те се отварят за вас по начин, който някой посетител, който е подтикнат от история, може да не получи.
Антъни Бурдейн
Просто правя най-доброто, на което мога, и напиша нещо интересно, да разказвам истории по интересен начин и да продължа напред оттам.
Антъни Бурдейн
Историите на човечеството са истории само на висшите класи.
Томас Малтус
Мисля, че имам прилично въображение. Надявам се, че някои от моите истории вдъхновяват други млади въображения.
Тони ди Терлизи
В хода на историята идва момент, в който човечеството е призвано да се премести на ново ниво на съзнание, да достигне по-висока морална почва. Време, в което трябва да хвърлим страха си и да си даваме надежда един на друг. Това време е сега.
Уангари Маатаи
Престъпността и правните истории, най-общо казано, са точно там, където се крие интересът ми.
Уилям Ландей
Това е всичко, на което човек може да се надява през живота си - да даде пример - и когато е мъртъв, да бъде вдъхновение за историята.
Уилям Маккинли
Нашето минало е влязло в историята.
Уилям Маккинли
Баща ми ми разказваше истории, преди да заспя. Когато децата се събираха, в определен момент имах тенденция да измислям свои елементарни вариации на истории, които бях чувал, или да измислям напълно нови.
Уоле Шоинка
Всички най-добри истории в света са само една история в реалността - историята за бягството. Единственото нещо, което ни интересува всички и по всяко време е как да избягаме.
Уолтър Бейджхот
Автомобилът е най-голямата катастрофа в цялата история на градската архитектура.
Филип Джонсън
Направете история или бъдете част от нея.
Фил Найт
Реалността има дълга история на това да не се променя, за да ни направи щастливи или удобни.
Филип Шелби
И все пак, докато чета историите за раждането на Исус, не мога да не стигна до заключението, че макар светът да е наклонен към богатите и могъщите, Бог е наклонен към аутсайдера.
Филип Янси
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
91
Следваща