Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 25
Когато искаме да разкажем възможно най-добрата история, да направим възможно най-добрата книга - ние мислим за читателя, а не за нашето его. И тогава сервираме историята. Не обратното.
Сали Лойд-Джоунс
Илюстрираната книга е история, разказана на два езика - слово и изображение. А илюстрацията е входната врата на книгата.
Сали Лойд-Джоунс
Не съм естествен изследовател и не се затъвам в това, но мисля, че ако го разберете правилно през първата половина, хората ще ви простят и след това можете да продължите с историята.
Сара Пинбъра
По принцип просто пиша каквато история ме грабне, вместо да обмислям жанра.
Сара Пинбъра
Той четеше градът, като книга, като разказ за невидими сгради, погълнати от истории.
Сеес Нотебоом
Всеки обикновен човек със сигурност ще има напълно необикновена история.
Сесилия Ахърн
Историята се повтаря, но науката отеква.
Сидхарт Мукхърджи
Те бяха като две части от пропаднала звезда, събрани заедно от споделена история и спомен за незаконни целувки.
Синда Уилямс Чайма
Мисля, че всички артисти имат различна история, за разказване, и никоя история не е еднаква.
Соланж Ноулс
Ако искате да сте добър модел, опитайте се да разкажете история във снимката и да дадете на човек усещане за чувство.
Стефани Корнелиусен
За мен всъщност няма значение колко голяма е частта, докато частта е важна за историята.
Стив Бушеми
Без значение каква е била историята ви, вашата съдба е това, което създавате днес. Какво ще създадете?
Стив Мараболи
По време на Втората световна война на германците им трябваха четири години, за да построят Атлантическата стена. На четири плажа той задържа съюзниците за около час; в Омаха задържа САЩ за по-малко от един ден. Следователно Атлантическата стена трябва да се разглежда като една от най-големите грешки във военната история.
Стивън Амброуз
Историята винаги е в услуга на героите и е толкова дълга или кратка, спретната или накъсана, колкото трябва.
Стюарт О'Нан
В центъра на всяка приказка лежи истина, която придава сила на историята.
Сюзън Уигс
Историите ми помагат. Да живея. Да работиш. Да намериш смисъла, скрит във всеки сън, някога в листата, във всяка капка роса.
Т. А. Барън
В Италия има толкова много значими архитектурни структури в историята като Пантеона в Рим или Дуомо.
Тадао Андо
Италия е пълна с исторически сгради. И Европа има голяма история на философията от Гърция до днес. Прочетох всички тези книги и виждам тези сгради и си мисля къде стоя, когато проектирам архитектурата си.
Тадао Андо
Никой не иска да чете история, в която видях сладко кученце на улицата и го погалих. Искам да кажа, това не е смешно. Пиша само за смешните неща.
Такър Макс
Жените бяха свободни в по-стари времена, когато ислямската нация беше силна. В историята има толкова много примери, преди не повече от хиляда години, когато жените мюсюлмани са били лидери, учени, професионалисти и т.н. Всичко е за справедливостта и справедливостта може да бъде постигната чрез управленските отговорности пред своя народ.
Тауакул Карман
Писателят на историята е може би по-близо до артиста, отколкото учен.
Теодор Момзен
Моите истории са ориентирани към характера.
Тери Макмилан
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
91
Следваща