Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 22
Вярвам, че сме ориентиран към историята вид и че разбираме как се събират нещата в контекста на разказа. Срамно е, че науката отдавна не се преподава по този начин. Обикновено това е фактът, напълно лишен от човешки опит или каквато и да е представа за това как ученият е стигнал до това заключение.
Ан Друян
Написвате книга и завършвате книгата. Това си свърши работата, нали? Печелите Букър и имате съвсем нова работа. Трябва да си нещото, нали? Така че вместо да пишете историята, вие някак си сте историята. И че намерих този вид ужасен.
Ан Енрайт
Където и да ме отведе историята ми, колкото и тъмна и трудна да е темата, винаги има някаква надежда и изкупление, не защото читателите харесват щастливия край, а защото съм оптимист по душа. Знам, че слънцето ще изгрее сутрин, че има светлина в края на всеки тунел.
Майкъл Морпурго
Може би отчасти трябва да обичаме книгите като родители, баби и дядовци и учители, за да предадем тази страст към историите на децата си. Не става въпрос за тестване и четене на схеми, а за любовни истории и предаване на тази страст на нашите деца.
Майкъл Морпурго
Пълня кладенеца от истории в главата си - без изобщо да знам, че го правя.
Майкъл Морпурго
Комиксите бяха само средството за мен да разкажа историята.
Майкъл Шейбон
Твърде често разказваме на децата приятни истории, лишени от истина, а историите без истина не са добри истории. Нашата публика заслужава повече от нас.
Мак Барнет
Години наред преди да постъпя във флота, бях изучавал Съветския съюз и историята на политическите интриги на КГБ, подготвяйки се за кариера в разузнаването.
Малкълм Нанс
Духовното израстване включва отказване от историите от миналото си, за да може Вселената да напише нова.
Мариам Уилямсън
Възползвайте се от всяка възможност; където няма такова, направете го за себе си и оставете историята да запише, че докато работихме усърдно и смело, работихме да живеем славно.
Маркъс Гарви
Една история има своята цел и своя път. Трябва да бъде казано правилно, за да бъде разбрано.
Маркъс Седжуик
Разказването на истории раздвижва вярата и религиозната практика, като ги поддържа живи хилядолетия. Точно както всеки химн, икона и витраж в църквата се свързват с история, брандовете имат потенциала да изграждат холистични идентичности.
Мартин Линдстрьом
В други страни те имат истории с революции и класови движения. В Америка хората не обичат да мислят за себе си като за по-ниска класа. Всички те обичат да мислят за себе си като за потенциални милионери.
Мат Таиби
С течение на годините мнозина в обществото станаха вцепенени за новини за финансова корупция, отчасти защото твърде много от тези истории включват престъпления между банкери.
Мат Таиби
Ти изброяваш мъртвите. Вие разказвате историите от миналото. Пишете за катастрофите и кланетата. Ами живите, Финникин? Кой ги почита?
Мелина Маркета
Любовта е лесна. Някак си идва с територията. Но харесването е друга история.
Мелина Маркета
Светът пред нас е пощенска картичка и аз си представям историята, която пишем върху нея.
Мери Пиърсън
Когато бях на пет, се преместихме във Вирджиния и живеехме в стара крепост, заобиколена от ров. Така че, когато чух истории за американската история, имах чувството, че тези драми се случват точно в собствения ми двор.
Мери Поуп Озбърн
Никога не можете да посетите едно и също място два пъти. Всеки път това е различна история. Със самия акт на завръщането ви заличавате онова, което е било преди.
Маурийн Джонсън
Вярно е, че много от проблемите, с които се занимават професионалните философи, изискват доста високо ниво на абстрактно мислене. Същото обаче важи и за почти всяко интелектуално занимание: философията не се различава в това отношение от физиката, литературната критика, компютърното програмиране, геологията, математиката или историята.
Найджъл Уорбъртън
Като писател трябва да знаете какво обещава вашата история или роман. Вашият читател ще знае.
Нанси Крес
Има писатели, чиито първи чернови са толкова мършави, толкова скромни, че трябва да се върнат назад и да добавят думи, изречения, параграфи, за да направят историята си разбираема или интересна. Не познавам нито един от тези писатели.
Нанси Крес
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
91
Следваща