Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 19
Всичко в историята или природата, което може да се опише като непрекъснато променящо се, може да се разглежда като водещо до катастрофа.
Сюзан Зонтаг
Ставането на човека е историята на изчерпването на неговите възможности.
Сюзан Зонтаг
Четà романите от средата, за да ми е по-интересно: как ще завърши историята и как е започнала.
Янина Ипохорска
Мисля, че исках да бъда драматург, защото се увличах по истоиите и по разказването на истории.
Франсис Форд Копола
Дисертация на тема: "Човекът в историята на Човечеството."
Станислав Йежи Лец
Историята е съвкупност от факти, които не е трябвало да бъдат.
Станислав Йежи Лец
След изчистване на Историята от лъжите не е задължително да остане истината. Може и нищо да не остане.
Станислав Йежи Лец
Отивам в библиотеката си и цялата история се разстла пред мен.
Александър Смит
Като новелист разказвам истории и хората ми дават пари. След това финансовите съветници ми разказват истории и аз им давам пари.
Мартин Круз Смит
Когато се свършат донкихотите, ще се затвори и книгата на Историята. В нея повече няма да има какво повече да се чете.
Иван Тургенев
Понякога е много трудно да се покаже разликата между историята и миризмата на скункс.
Ребека Уест
На какво ни учи историята на религиите? Те навсякъде са раздухвали пламъка на нетърпимостта, застилали са равнини с трупове, поили са земята с кръв, изгаряли са градове, опустошавали са цели държави; ни не са направили хората по-добри.
Клод Адриан Хелвеций
Историята е учител в живота.
Цицерон
Струва ми се..., че колелото на историята не е разчетено за нашите пътища.
Виктор Шендерович
Ето защо любовните истории нямат край! Те нямат край, защото любовта няма край!
Ричард Бах
Историята на моята глупост ще запълни много томове.
Чеслав Милош
Ако не харесваш историята на някой друг, напиши своя собствена.
Чинуа Ачебе
Писателят преплита в историите си собствените си съмнения, въпроси и ценности. Това е изкуство.
Нагиб Махфуз
Ако разумът управляваше света, историята щеше ли да съществува въобще?
Ришард Капушчински
Не, имах сто езици, сто усти и глас от желязо, не бих могъл да обобщя всички форми на престъпление или да репетирам цялата история за мъченията.
Вергилий
Само победените помнят историята.
Маршал Маклуън
Очевидно няма нищо лошо в мъжката гледната точка, но това е просто различен начин да се разкаже история.
Мелани Грифит
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
91
Следваща