Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 17
Просто исках да събера тези истории за израстването с баща ми и исках хората да могат да им се наслаждават поотделно, но и на цялата книга като цяло.
Джъстин Халпърн
Копнежът в голям мащаб прави история.
Дон ДеЛило
Опасността дебне, когато хората са разединени и откъснати от собствената си история или чувства.
Ева Енслър
Животът се движи бързо. За да можете да научите от историята си, трябва да се придвижите напред.
Еди Ведър
Не можем да се борим за правата си и за своята история, както и за бъдещето, докато не сме въоръжени с оръжия за критика и отдадено съзнание.
Едуард Саид
Хуманизмът е единственият - бих стигнал дотам, че казах крайната съпротива, която имаме срещу нечовешките практики и несправедливости, които обезобразяват човешката история.
Едуард Саид
В света на настоящето, в наше време, усещаме, че страданието, мъките, мъките на тялото и душата са по-големи от всякога в историята на човечеството.
Ейвинд Юнсон
Писането е изключително привилегия, но е и подарък. Това е подарък за себе си и е дар да дадете история на някого.
Ейми Тан
Виждам възпитанието си като голяма история за успех. Като ме дисциплинираха, родителите ми внедриха самодисциплина. Ограничавайки избора ми като дете, те ми дадоха толкова много възможности в живота ми като възрастен. Поради това, което направиха тогава, мога да върша работата, която обичам сега.
Ейми Чуа
В историите на Стария Завет, ... възвишеното влияние на Бог тук достига толкова дълбоко в ежедневието, че двете сфери на възвишеното и ежедневното са не само всъщност неразделени, но в основата си неразделни.
Ерих Ауербах
Моите истории са много компактни. Искам те да кажат най-сложните неща по най-простия начин.
Етгар Керет
Когато започнах да пиша своите истории, реших, че не само никой извън моя език, но и никой извън моя квартал няма да ги получи.
Етгар Керет
Едно от нещата, които се стремя да разкрия в тази история, е фактът на тази вътрешна посока на световните дела и да запозная повече хора с паралелния факт на съществуването на Тези, които са отговорни (зад кулисите) за духовното ръководство на човечеството...
Алис А. Бейли
Историята на науката изигра много важна роля за мен.
Жорж Шарпак
Всеки човек е човечество, с неговата всемирна история.
Жул Мишле
История: категорията на човешките явления, която има тенденция към катастрофа.
Жюл Ромен
Не съм първият човек, който е открил доказателства, че съзнанието съществува отвъд тялото. Кратки, прекрасни проблясъци на това царство са стари като човешката история.
Ибън Алегзандър
Историята на падението и историята на възнесението са еднакво интересни.
Игор Павлюк
Обектите в картините трябва да бъдат подредени така, че според самото им положение да разказват собствената си история.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Чувствам се, че съм твърде зает да пиша история, за да я чета.
Кание Уест
Историята от миналия век показва, както ще видим по-късно, че съветите, дадени на правителства от банкери, също както съветите, които те дават на индустриалците, са били постоянно добри за банкерите, но често са били пагубни за правителствата, бизнесмените и хората като цяло.
Карол Куигли
Когато легендата е преразказана, тя отразява реалността на времето и човек може да се научи от изучаването на това как различни автори са се опитали да преразказват историята.
Каролин Джанис Чери
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
91
Следваща