Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 16
Музикалните инструменти са сред най-старите артефакти, създадени от човека, които сме открили. ... Музиката предхожда земеделието в историята на нашия вид.
Даниел Левитин
Колективното правене на музика ... може да е случвало в историята да насърчава чувствата на групова сплотеност и синхрон и може да е било упражнение за други социални действия...
Даниел Левитин
Израснах, четейки класическите романи за шпионажа от студената война и изучавах руската история и съветската външна политика.
Даниъл Силва
Когато бях момче, несъзнателно, спонтанно научих изкуството да разказвам иронични истории.
Дарио Фо
Кухнята е сърцето на всеки дом, в по-голямата си част. Той предизвиква спомени за вашата семейна история.
Деби Мазар
Разказването на история, подобно на почти всичко в този живот, винаги се е улеснявало с чаша чай.
Алегзандър Маккол Смит
Има място в историята за всеки от нас.
Алегзандър Маккол Смит
Въпреки че в Шотландия сега живеят огромно количество цветнокожи хора... тази държава изостава на 30 или 40 години от всеки друг английски град по отношение на расовите нагласи и интеграцията. Няма правилно признание за търговията с роби и колко шотландски градове са основани на пари от това. Нашите деца просто не се учат на тази история.
Джаки Кей
Това не е любовна история, но любовта е в нея. Тоест, любовта е точно извън нея и търси начин да проникне.
Джанет Уинтерсън
Избирам тази история над всички останали, защото това е история, която се боря да завърша.
Джанет Уинтерсън
Повярвай ми, разказвам ти истории. ... мога да променя историята. Аз съм историята.
Джанет Уинтерсън
Не исках да разказвам историята на себе си, а на някого, когото наричах. Ако четете себе си като измислица, това е по-освобождаващо, отколкото да четете себе си като факт.
Джанет Уинтерсън
Да, историите са опасни, тя беше права. Книгата е вълшебен килим, който ви отвежда на друго място. Книгата е врата. Отваряш я. Пристъпваш. Връща ли ти се?
Джанет Уинтерсън
Мисля, че ако всеки бе записал смешните истории от собственото си детство, светът би бил по-добро място.
Джеф Кини
Историята се пише от богатите и така бедните биват обвинявани за всичко.
Джефри Сакс
Повече история се прави от тайни ръкостискания, отколкото от битки, сметки и прокламации.
Джон Барт
Искам да напиша книга, която е историята на комедията.
Джон Клийз
Това е най-голямата измама в историята. Изумен съм, ужасен и силно обиден от това. Глобално затопляне; Това е измама. Някои подли учени с екологични и политически мотиви манипулират дългосрочни научни данни, за да създадат илюзия за бързо глобално затопляне.
Джон Колман
Всяка творческа история е различна. И всяка творческа история е една и съща. Там нямаше нищо. Сега има нещо. Това е почти като магия.
Джона Лерър
Децата не могат да не създават: те трябва да поставят ума си на страницата, искат да рисуват, да извайват, да пишат кратки истории.
Джона Лерър
Хуморът е единственият верен начин да разкажете тъжна история.
Джонатан Сафран Фоер
Ако Исус Христос беше този, за когото се представяше, и Той наистина умря на кръст в даден момент от историята, тогава за цялата история от миналото и за цялото бъдеще на историята това е от значение, защото това е основната точка за прошка и изкупление.
Джош Макдауел
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
91
Следваща