Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "История" - страница 11
Може да изглежда странно, но моят живот се базира върху истинска история.
Ашли Брилиант
Защо хората толкова обичат да изучават своето минало, своята история? Може би защото човек, спънал се при бягане, обича, изправяйки се, да огледа мястото на своето падане.
Василий Ключевски
Който забравя историята, е обречен да я повтаря.
Джордж Сантаяна
Историята - това са добре разказани клюки.
Елберт Хъбард
Вярвам, че четенето и писането са най-полезните форми на медитация, открити някога. Като четем произведенията на най-интересните умове в историята, ние медитираме с нашия ум и с техния. За мен това е чудо.
Кърт Вонегът
Жените с "минало" силно интригуват мъжете - защото мъжете се надяват, че историята ще се повтори и с тях.
Мей Уест
Много съм щастлива, че имам много сплотена общност от приятели и подкрепящо семейство и досега никой не е продал и една история за мен.
Сиена Милър
През по-голямата част от историята на нашия вид бяхме безпомощни да разберем как работи природата. Приемахме всяка буря, суша, болести и комети лично. Създадохме митове и духове в опит да обясним моделите на природата.
Ан Друян
Доста се интересувам от абсолютните корени на разказа, защо изобщо разказваме истории: откъде идват чудовищата.
Ан Енрайт
Човешката история е силно нелинейна и непредсказуема.
Майкъл Шърмър
Моите истории са много мрачни, така че мисля, че имам нужда от комичната съставка. Освен това животът има толкова много хумор.
Мануел Пуиг
В страна като Франция, толкова древна, тяхната история е пълна с изключителни хора, така че те носят тежка тежест на гърба си. Кой би могъл да пише на френски след Марсел Пруст или Флобер?
Мануел Пуиг
Имах истории, които се нуждаят от повече място, отколкото час и половина или два часа, които ви дава филмът.
Мануел Пуиг
Почувствах нужда да разказвам истории, за да разбера себе си.
Мануел Пуиг
Мога да работя във филми, стига историята да няма реалистичен характер. Ако работя с алегория, фантазия, тя може да се развие в синтетични термини.
Мануел Пуиг
Характерът и историята на всяко дете може да бъде ново и поетично преживяване за родителя, ако той го позволи.
Маргарет Фулър
Ние четем историята на живота си, сякаш сме в нея, сякаш сме я написали.
Марк Странд
Трябва да познаваме нашата история. Трябва да успеем да доведем децата си на място, на което те могат да се гордеят.
Марла Гибс
... всичко най-лошо в историята е направено от хора, които са считали, че техните цели са благородни.
Мартин Еймис
И животът продължава, което изглежда някак странно и жестоко, когато гледаш как някой умира. Но има радост и изобилие от всичко, като информация и смях, лятно време и толкова много истории.
Мелина Маркета
Фантазията е безкрайна история.
Михаел Енде
Целият ход на човешката история може да зависи от промяна на сърцето на един самотен и дори смирен индивид... Защото именно в самотния ум и душа на индивида се води и в крайна сметка се печели битката между доброто и злото или загубен.
Морган Скот Пек
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
91
Следваща