Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 93
Когато гледам две прегърнати тела, аз се интересувам не от мъжа и жената сами по себе си, а от новата, трета субстанция, която се заражда от взаимоотношенията между двамата, и която не може да възникне без техния контакт.
Огюст Роден
Симпатизирам на жените и мъжете, които работят върху себе си - не само върху опаковката, но и върху душата, върху съзнанието си. Безкрайно ценя свободния дух. Вероятно защото аз съм такава.
Изабела Роселини
Проблемът е, че когато отивам и говоря пред студентите, аз не виждам млади мъже, които да застават пред мен и да казват: "Но как мога да съчетавам кариерата със семейството?"
Глория Стейнем
Жените може и да са способни да се преструват, че преживяват оргазъм. Мъжете обаче могат да се преструват, че преживяват една цяла връзка.
Шарън Стоун
Кембълът се пише с пълен член, защото мъжът с празен член е нищо.
Емил Трифонов
Жената трябва да върши всяка работа два пъти по-добре от мъжете, за да заслужи поне половината уважение. За щастие това не е трудно.
Шарлот Уитън
Идеите са като брадите - мъжът ги придобива, когато достигне зрелост.
Чудомир
Беше виждал много мъже да плачат по най-различни поводи. Имаше хитри, които се преструваха, имаше нервноболни, имаше загубили всякаква надежда, имаше и озлобени. Имаше плачещи от студ. Плачещи от глад Андреев не беше виждал.
Варлам Шаламов
Забелязал съм, че изключителните мъже, направили революция в дадена област – революция на пръв поглед плод само на личния им гений, – са били подкрепяни от най-благоприятни обстоятелства и от духа на своето време. Известни са опитите, правени преди Вашку да Гама до Западна Индия. Знаем, че много мореплаватели са били убедени в съществуването на големи острови и на континент на запад още преди Колумб да го открие и че самият той е разполагал с картите на един знаменит кормчия, с когото е бил във връзка. Преди кончината си Филип бе подготвил всичко за войната с персите. Доста еретически секти, ожесточени от скандалното поведение на римската католическа общност, предшестваха Лутер и Калвин, та дори и Уиклиф.
Никола дьо Шамфор
На масата седях до един човек, който ме попита дали жената срещу него е съпруга на мъжа до нея. Бях забелязал, че двамата изобщо не си говорят, затова отвърнах: "Господине, той или не я познава, или тя му е жена."
Никола дьо Шамфор
Така човек вдъхва живот на нещата, докато накрая те не заживеят собствен живот, не започнат да растат и да се умножават и не се еманципират. Майките губят контрол над дъщерите си, мъжете – над своите творения; извиканото за живот с такива усилия вече не може да бъде удържано. Отначало то е било страст, след това задължение и накрая се е превърнало в непоносимо бреме, във вампир, който изсмуква живота на своя създател.
Карл Густав Юнг
С гордост виждаме, че един мъж остава отвъд всякаква критика и това е фюрерът. Това е така, защото всеки чувства и знае, че той е винаги прав и винаги ще бъде прав. Националсоциализмът за всички нас означва безпрекословена вярност, пълно отдаване на фюрера и безропотно изпълнение на заповедите му. Ние вярваме, че той се подчинява на могъщия призив на Германската история. А такава вяра не търпи критика.
Рудолф Хес
Предишна
1
...
90
91
92
93
(Текуща)
Следваща