Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 49
Един мъж с мамещи далечини в очите. За такъв съм мечтала."
Блага Димитрова
Ни една жена не е успяла да надмине Шехрезада. 1001 нощи тя е разказвала небивалици на мъжа си.
Валентин Домил
Умът е необходим на мъжете за обосновка на благоразумието, а на жените - за оправдание на безразсъдствата.
Валентина Беднова
Всеки мъж иска да бъде изкусител, но не всеки изкусител е мъж.
Веселин Георгиев
Едно от стихийните бедствия за мъжа е женското обаяние.
Веселин Георгиев
Във всеки случай по един въпрос жените и мъжете са единодушни: и едните, и другите не вярват на жените.
Генадий Малкин
Нищо така не украсява жената както временното отсъствие на мъжа.
Генадий Малкин
Полите – това са корабните платна за мъжете.
Генадий Малкин
Тя обичаше шапки, имаше истинско френско разбиране за шапките, ако една шапка не предизвикаше някой остроумен коментар от мъж на улицата то шапката не беше хубава.
Гъртруд Стайн
Когато мъжете се отнасят неуважително към една жена, това почти винаги показва, че първа тя се е увлякла в общуването с тях.
Дени Дидро
Баща ми казваше, че била силна жена, и аз съм сигурен, че една силна жена е по-силна и от мъж, особено пък ако таи и обич в сърцето. Според мен любещата жена е нещо почти непоклатимо."
Джон Стайнбек
Искам от мъжа само три качества. Той трябва да бъде красив, безжалостен и глупав.
Дороти Паркър
И затова разбирателството между мъжа и жената ще се постигне само когато те се опознаят, когато видят общите си интереси, изучат живота от едни и същи източници и тръгнат заедно, за да го изживеят както трябва разумно и здравословно.
Емил Зола
Бар е мястото, където идват добре облечени мъже, за да гледат добре разголени жени.
Жарко Петан
Един мъж не може да спи с всички жени на света, но поне може да опита.
Жоржи Амаду
Целувката е изобретена от мъжа, за да накара жената да замълчи поне за минута.
Жюлиен де Фалкенаре
Жените се обличат добре, за да могат да привличат мъжете, а привличат мъжете, за да могат да се обличат добре.
Константин Мелихан
Беше му занесла орехите и буркана, но го накара сам да хване мишките. Има граници на готовността на една съпруга да подкрепя мъжа си.
Лоис Макмастър Бюджолд
И мъжете, и жените са по-болезнено ревниви заради любовните историйки, отколкото заради истинската любов.
Майн Рид
Колкото по-красив е мъжът, толкова по-малко надежден е като мъж и баща.
Максим Горки
Ако мъжът се гордее със своето изкуство да се маскира, то от страна на жената би било глупаво да показва, че го е разгадала: да се пречи на мъжа да се наслаждава на собственото си хитроумие е крайно неразумно.
Маргарет Атууд
Жените имат странен начин да причиняват болка. Те си причиняват болка на себе си, но обръщат всичко така, че мъжът едва след време разбира, че именно на него са му причинили болка.
Маргарет Атууд
Предишна
1
...
48
49
(Текуща)
50
...
93
Следваща