Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 46
Неразбирането между мъжете и жените нараства, ако те не знаят, че са влюбени един в друг.
Фредерик Бегбеде
Жената се нуждае от възхищението на мъжа, за да разцъфти...
Фредерик Бегбеде
Често се оказвам единствената жена в обкръжението на мъже и чувствам властта си над тях. Но в това няма нищо особено - всяка жена е способна да управлява мъжете.
Хайди Клум
За първи път в живота си се почувствах като мъж сам по себе си - не като момче, живеещо в сянката на баща ми.
Хауърд Хюз
Най-трудната задача на жените - да докажат на мъжете сериозността на намеренията си.
Хелън Роулънд
Изкуството не може да промени света, но може да допринесе за промяна на съзнанието и стремежите на мъжете и жените, които могат да променят света.
Херберт Маркузе
Като част от ритуала да стана мъж, чичо ми по майчина линия, съдия и неговите четирима синове, всеки по-възрастен от мен, ме взеха на лов на елени.
Хишам Матар
Нациите, като семействата, имат велики мъже, независимо от себе си.
Шарл Бодлер
Не мислете за себе си като за незаменим или безпогрешен. Гробищата по света са пълни с незаменими мъже.
Шарл дьо Гол
В онези дни младите звезди, мъже и жени, всички са били девици до женитбата и ако се разведат, те се връщали магически в това състояние.
Шели Уинтърс
Жената трябва да почувства, че прониква в мъжа емоционално, точно както той прониква физически в нея.
Барбара де Анджелис
Мъжът се ражда ловец, а жената плячка. Така е било в течение на хилядолетия, и тези които искат да променят порядъка на нещата, обичайно вредят сами на себе си. Произтичащи буря пада върху тях самите.
Барбара Картланд
Винаги съм казвал, че нямам нищо против една жена да прави всичко, което мъжът може да направи, стига тя да се прибере навреме, за да сготви вечеря.
Бари Голдуотър
Мъжът от запад ще се бие за три неща: вода, жени и злато и обикновено в този ред.
Бари Голдуотър
Когато братствата не са разрешени, комунизмът процъфтява. Младите мъже, които са неопитни, но имат вяра, са по-полезни от по-възрастните, опитни мъже без вяра. Системата на братството е бастион на американската сила.
Бари Голдуотър
Татко: умалително прозвище, което децата дават на мъжа на своята майка.
Адриан Декурсел
По никакъв начин не съм сексистка - сексизмът е друга форма на насилие и на този свят има много велики мъже.
Бети Уилямс
Войната традиционно е дело на мъжа, въпреки че знаем, че често жените са били причина за насилие.
Бети Уилямс
Чувствам, че женската роля трябва да бъде нежна роля и може би, ако успеем да го направим правилно, мъжете биха искали да ни последват или да вървят до нас. Не да следват - а да ходят до.
Бети Уилямс
За мъжа любимата жена - светиня, олтар... И ето, когато при първата среща авантюристът приближава към тази светиня, като към стол, и се обръща към нея, като със стол, а светинята е едва ли не във възторг от подобно отношение, тогава... започваш да подозираш, че олтара и неговата същност - всичко е просто един стол.
Болеслав Прус
През 18 век, ако жените искаха да пътуват и се обличаха като мъже, хората нямаше да поглеждат два пъти. Дрехите ти казаха всичко. Също така имаше господари и слуги, които разменяха дрехи. Можеш да бъдеш каквото и да било, дрехите ти разказваха всичко!
Вивиан Уестууд
Носете кърпа вместо палто, това е много шик. Или боксовите шорти на мъжа ви с колан, или нещо от баба ви. В момента всичко е свързано със "направи си сам".
Вивиан Уестууд
Предишна
1
...
45
46
(Текуща)
47
...
93
Следваща