Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 45
Войната е тежко време за старите хора, особено за мъжете. Те трудно се примиряват с това, че от тях има твърде малко полза; те се терзаят съзнанието си със своето безсилие.
Невил Шут
Винаги съм мислил, че всеки мъж, който иска да продължи да живее у нас, трябва да премине през армията.
Никита Михалков
Жената е родена свободна и равна по права на мъжа... единственото ограничение за реализацията на естествените права на жените се явява постоянната тирания от страна на мъжете.
Олимпия дьо Гуж
Мъже, можете ли да бъдете справедливи? Този въпрос ви го задава жена. Вие не можете да и кажете да мълчи.
Олимпия дьо Гуж
Аз съм феминистка, която обича мъжете.
Орнела Мути
Жената може да направи мъжът справедлив само по един начин: толкова да го отегчи че да изгуби всякакъв интерес към живота.
Оскар Уайлд
Брилянтните мъже често са поразително неефективни; те не осъзнават, че брилянтното прозрение не е само по себе си постижение. Те никога не са научили, че прозренията стават ефективни само чрез упорита систематична работа.
Питър Дракър
Няма такъв мъж, който би искал да знае всичко за една жена, която и да е тя.
Пърл Бък
Аз не понасям изневярата на мъжа. В края на краищата аз съм Ракел Уелч, разбирате ли?
Ракел Уелч
Институцията с нестопанска цел нито доставя стоки или услуги, нито контролира. Неговият "продукт" не е нито чифт обувки, нито ефективна регулация. Неговият продукт е променено човешко същество. Институциите с нестопанска цел са агенти на човешката промяна. Техният "продукт" е излекуван пациент, дете, което се учи, млад мъж или жена, израснал до уважаващ себе си възрастен; напълно променен човешки живот.
Питър Дракър
Искам мъжете да са по-шик - а японският стил има такава изтънчена елегантност.
Роберто Кавали
Истината е, че всички велики мъже са имали страхотни майки. Страхотните жени по правило са имали страхотни бащи.
Робърт Ингерсол
Мъжът, който наистина е спечелил любовта на една добра жена на този свят, не ме интересува дали умира в канавката като просяк - животът му има успех.
Робърт Ингерсол
Ако някой от моите мъже убие затворници, аз ще ги убия.
Ръдърфорд Хейс
Мъж, който позволява да спят моите кучета заедно с нас е истински романтичен.
Салма Хайек
Дотогава нито едно момиче не беше събудило любовта ми, но се сприятелих с млад мъж, който споделяше моите идеали и книжни пристрастия. Беше онази почти патологична, ефирна, плаха, страстна връзка, на която са способни само млади мъже, и то само докато момичетата наистина не влязоха в живота им.
Себастиан Хафнер
Аз мога да бъда умна, когато е нужно, но на мъжете това не им харесва.
Анита Лус
За характера на мъжа най-добре съответства здравето на неговата жена.
Сирил Конъли
Не мисля, че има нещо, което един мъж може да направи, което една жена да не може.
Тиодор Зелдин
Всички актриси трябва да бъдат повече от жени, а всички актьори по-малко от мъже.
Труман Капоти
Съществуват три вида хора: мъже, жени, и жени-лекари.
Уилям Ослър
В сравнение с мъжа жената трябва да бъде двойно по-добра, за да получи двойно по-малко.
Фани Хърст
Предишна
1
...
44
45
(Текуща)
46
...
93
Следваща