Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 42
Мъжките любовни вериги получават допълнителен удар, когато нивата на стрес са високи. След интензивно физическо предизвикателство, например, мъжете ще се свържат бързо и сексуално с първата желаеща жена, върху която погледнат. За разлика от това жените ще отхвърлят напредъка или проявите на привързаност и желание, когато са подложени на стрес. Причината може да е, че хормонът на стреса кортизол блокира действието на окситоцин в женския мозък, рязко спирайки желанието на жената за секс и физическо докосване.
Луан Бризендайн
Ако все още има мъже, които наистина искат да живеят на този свят, те първо трябва да се осмелят да говорят, да се смеят, да плачат, да се ядосват, да обвиняват, да се бият - за да могат поне да прочистят това проклето място от неговата проклета атмосфера!
Лу Сюн
Бъдете благоприятно присъствие на планетата. Дайте вашите подаръци Смело отидете там, където никога досега не е ходила нито една жена или нито един мъж.
Майкъл Бърнард Бекуит
Намери човека, когото би могла да обикнеш. Изчакай толкова, колкото е необходимо да се заличат раните, но после все пак пусни някого в сърцето си. Не превръщай живота си в паметник на бившия си мъж.
Елизабет Гилбърт
Жената страда съвсем не от това, от което страда мъжът.
Кавабата Ясунари
Силата на жените се определя от слабите места на мъжете.
Волтер
В края на 19-ти и началото на 20-ти век е било характерно за момчетата и младите мъже да четат за живота на т.нар. велики хора с цел да извлекат уроци как самите те да станат големи личности, независимо коя област са си избрали. Виждам в тези (мои) книги съживяване на онази традиция чрез "дестилиране" същността на тези идеи и оформянето им в лесно достъпна форма.
Алън Акселрод
Майка ми делеше мъжете на две категории: добрите правят нещо за тебе, а лошите – с тебе.
Маргарет Атууд
Убеден съм, че светът не е само блато, в което се тъпчат мъжете и жените; и там си и отиват. Има нещо величествено сред жестокостта и трагедиите, и върховно предизвикателство за интелекта е да направи така, че най-благородното и най-доброто да преобладава в нашето необикновено наследство.
Чарлз Биард
Дълбоко в душата си мъжът желае борбата на половете да си остане за него игра, докогато в същото време жената поставя на крата своята съдба.
Симон дьо Бовоар
Има мъже, които са по-красноречиви от жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи.
Карл Юлиус Вебер
Колкото по-скоро започнеш да се отнасяш към сина си като към мъж, толкова по-скоро той ще стане такъв.
Джон Драйдън
Аз съм видяла много мъже, превърнали своето злато в дим, но вие сте първият, който е превърнал дима в злато.
Елизабет I
Бил Гейтс иска хората да мислят, че е Едисон, докато всъщност е само Рокфелер. Да се отнасяме към Гейтс като най-умния мъж в Америка е грешка... богатството не е същото нещо като интелигентността.
Лари Елисън
Ако разговарят двама мъже, говорят за себе си; ако разговарят две жени, говорят за трета.
Янина Ипохорска
Не мисля съществуват мъже, които да са верни на своите съпруги.
Жаклин Кенеди Онасис
Мъжът обича жената най-вече затова, защото и тя го обича; жената обича мъж най-вече затова, защото той й се любува.
Василий Ключевски
Мъжът слуша с ушите си, а жената – с очите си; първият, за да разбере какво му говорят, втората, за да се хареса на този, който й говори.
Василий Ключевски
Само в математиката две половини правят едно цяло. В живота съвсем не е така – например полуумният мъж и полуумната жена са несъмнено две половини, но съчетани, те заедно правят двама откачени и никога – един цял умен човек.
Василий Ключевски
Мъжете не искат да поемат никакви отговорности - нито пък аз.
Джули Кристи
Жените се оплакват от секса повече и по-често от мъжете. Техните недоволства се свеждат основно до две: 1) не е достатъчен; 2) твърде много.
Ан Ландърс
Златото се изпробва с огън, жената - със злато, а мъжа с жената.
Сенека
Предишна
1
...
41
42
(Текуща)
43
...
93
Следваща