Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 40
Освен ако мъжете не са активни съюзници, никога няма да сложим край на насилието срещу жени и момичета.
Ева Енслър
Мисля, че цялата ми работа е свързана с това как жените се връщат в телата ни; как мъжете се връщат. Всички сме разединени.
Ева Енслър
Дойдох рано при гърците и намерих отговори в тях. Великите мъже на Гърция оставят всички свои действия да се отнасят до безсмъртието на душата. Всъщност не се държим така, сякаш вярваме в безсмъртието на душата и затова сме там, където сме днес.
Едит Хамилтън
Имам няколко жени приятели, но предпочитам мъжете. Не се доверявайте на жени. Съществува вградена конкуренция между жените.
Една О'Брайън
Големият враг на всеки опит за промяна на навиците на мъжете е инерцията. Цивилизацията е ограничена от инерцията.
Едуард Бернайс
Съобщава се така. Но мъжете са разделени в мненията относно фактите. И дори да предоставят фактите, те ги обясняват по различни начини. И във всеки случай, колкото и голям да е броят на различни обяснения, никой не е възприел или предложил теорията за четвъртото измерение.
Едуин А. Абът
Прекрасно, трогателно и изпълващо сърцето преживяване е да седнете с мъжа или жената, които обичате, и с любимите си деца и да знаете, че всички са щастливи да бъдат точно там, където са един с друг и да се обичат. Това не се случва много често.
Ейми Блум
Ислямът е религия на робите, защото мюсюлманската жена е робиня на мъжете, а робинята може да ражда само роби. Робът е човек, лишен от чест.
Елена Чудинова
Тъй като повече мъже стават по-образовани и жените се обучават, ценностната система трябва да бъде подобрена и да се подобри уважението към човешкото достойнство и човешкия живот.
Елен Джонсън Сърлиф
Една жена само се втурва към шията на мъж, когато на тази шия стои глава.
Ерве Базен
Вероятно е грешка, знаете, че хората правят в Америка, да мислят, че всички страхотни готвачи са мъже ... Все още съм единственият мъж в семейството, който се занимава с този бизнес.
Жак Пепен
Жените биха били по-добре, когато вече нямаха нужда от мъже, отколкото от собствената си независима самоличност... Колко време ми отне след развода ми, за да разбера, че да останеш сам не е същото като да бъдеш самотен.
Алис Стейнбах
Архитектурата е особено трудна за жените; няма причина това да е така. Не искам да обвинявам мъже или общество, но мисля, че беше отдавна, клиентите бяха мъже, строителната индустрия е изцяло мъжка.
Заха Хадид
Противно на разпространеното мнение, никога не съм бил покровителстван в Близкия изток. Мъжете може би се отнасят по различен начин към жените, но не се отнасят с неуважение към тях. Те не мразят жените. Това е съвсем различен вид манталитет.
Заха Хадид
В Ирак много мои приятели бяха архитекти и професионалисти с много власт през 80-те, докато всички мъже бяха във война в Иран.
Заха Хадид
Не сте ли забелязали, че ние, жените, мечтаем безкрайно по-малко от вас, мъжете? Не можем да предвидим удоволствието във въображението си или да продължим да страдаме живота си с някаква въображаема утеха. Каквото и да е, е. Въображение! Толкова е нищожно! Да, когато остарееш, както аз, от време на време се задоволяваш с лошата комедия на въображението.
Йенс Петер Якобсен
Защо мъжете са толкова сериозни? Те имат това готино, дълго нещо, което се издига и пада, когато иска. Ако бях мъж, щях постоянно да се смея на себе си.
Йоко Оно
Не яйцата правят мъжът мъж.
Кандис Бушнел
Миннодобивната промишленост може да направи богатство и власт за няколко мъже и жени, но мнозина винаги ще бъдат смачкани и очукани под гигантските си стъпала.
Катарин Сюзана Причард
Също така не можем да бъдем наивни по отношение на бежанците. Мъжете, които извършват насилие, разбира се, трябва да бъдат депортирани в страните си на произход. Тук вече имаме достатъчно проблеми и вече не е нужно да внасяме.
Алис Шварцер
Разбира се, ние в Европа също имаме епидемия, структурно сексуално насилие. Насилието винаги е тъмната сърцевина на господството. Мъжете, които сега идват при нас от ислямските културни кръгове, разбира се, са оформени от условията там, които все още са много по-стари, отколкото тук. Това е проблем, който пренебрегваме твърде дълго. В името на фалшивата толерантност приехме, че жените се държат у дома като затворници и са женени насила.
Алис Шварцер
От векове въпросът за мъжете, които имат нужда да разбират жените, просто не възниква. Мъжете се оценяваха според начина, по който се измерваха с мъжките добродетели.
Алисън Пиърсън
Предишна
1
...
39
40
(Текуща)
41
...
93
Следваща