Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 39
Любовта на жената към мъжа е наполовина животинска страст и наполовина омраза. Колкото повече една жена обича мъж, толкова повече го мрази.
Джед Рубенфелд
Знаете ли, хомосексуалистите са отдадени един на друг. И те имат свободата да се държат по начина, по който го правят, но не могат да бъдат семейство. Те не могат да бъдат женени. Искам да кажа, че почти всяка култура в историята на света е смятала, че бракът е между една жена и един мъж.
Джеймз Добсън
Ако двама мъже или две жени могат да се оженят, тогава няма начин съдът да откаже трима мъже и две жени или комбинация от тях.
Джеймз Добсън
Жените се влюбват, когато те опознаят. Мъжете са точно обратното. Когато най-накрая те познаят, са готови да си тръгнат.
Джеймс Солтър
В тишината тя усети как миналото и настоящето се променят и смесват, но това беше мираж. Нямаше начин да утеши изгубеното момче, което беше тогава. Но тя имаше порасналия мъж. Тя го държеше в ръцете си и за кратък миг на каприз си представяше, че никога, никога няма да го пусне.
Дж. Р. Уорд
- Ти си мъжът, който можех да бъда. Ти си потенциалът, който имах и загубих. Ти сте честта и силата и добротата, от които се нуждае. Ще се погрижиш за нея. Искам да се грижиш за нея.
Дж. Р. Уорд
Да, мъжете са прасета. Освен брат ти, разбира се. Всъщност той е достойно човешко същество. Почти жена.
Джина Шоуолтър
Собственият ми баща винаги е казвал, че мярката за човек не е колко пъти или колко силно е бил съборен, а колко бързо се е изправил. Обещах си, че ще стана и ще изляза от този провал по-добре, тъй като съм го преживяла. Щях да оправдая очакванията, които имах за себе си. Щях да бъда такъв мъж, който исках да бъда.
Джо Байдън
Мъжете се нуждаят от доверие, а жените от грижа.
Джон Грей
В исляма мъжете и жените са морално равни в Божиите очи и се очаква да изпълняват същите задължения на поклонение, молитва, вяра, милостиня, пост и поклонение в Мека. Ислямът като цяло подобрява статута на жените в сравнение с по-ранните арабски култури, като забранява убийството на деца и признава пълноценната личност на жените. Ислямският закон подчертава договорния характер на брака, като изисква зестрата да се изплаща на жената, а не на нейното семейство, и гарантира правата на жените за наследяване и за притежаване и управление на имущество. Жените също получиха правото да живеят в семейния дом и да получават финансова издръжка по време на брака и период на изчакване след смърт и развод.
Джон Еспозито
Вярвам, че мъжете са тук, за да израснат в най-доброто, което могат да бъдат - поне това искам да направя.
Джон Колтрейн
Когато мъжете вършат цялата външна работа, те допринасят средно около 10 процента от домакинската работа. Но когато техният дял от външната работа пада, техният дял от домакинската работа нараства до не повече от 37 процента.
Джордж Акерлоф
Балетът е женски свят, в който мъжът е само почетен гост.
Джордж Баланчин
Изглежда, че практическият морал се състои в това да направи срещата на мъже и жени толкова непринудена, колкото тази на животните.
Джордж Мур
Изпълнен съм с гордост, когато се сетя за благородния и възвишен свят, който трябва да е съществувал преди християнското учение да е накарало мъжете да гледат с подозрение на жените и да ги накарат вместо това да мислят за ангели.
Джордж Мур
Имам всички основания да вярвам, че отделен мъж или жена, владеещи няколко езика, съблазнява, притежава, помни по различен начин според употребата му на съответния език.
Джордж Стайнър
Мразя женени мъже; те никога не правят никакви жертви на изкуствата, но винаги мислят за дълга си към съпругите и семействата си или за някакъв подобен боклук.
Джоузеф Търнър
Никога не съм разбирала защо една жена трябва да има мъж, който да я води на вечеря.
Джъд Морган
Мъжете нямат памет. При жените има и заради това има цивилизация. Жената помни, какво си й казал преди 17 години! И как си я погледнал тази сутрин!
Дилан Моран
Всички жени знаят, че мъжете също имат ПМС. Достатъчно е да бъдеш с мъж, да чакаш, докато той започне да прави нещо, след това се качи и говори с него.
Дилан Моран
Вслушай се в думите ми, дъще, ако някога искаш да бъдеш щастлива: Никога не се отдавай на мъж.
Дона Крос
Възторженото отношение на жената към работата на мъжа - най-добрата реклама за неговите дейности.
Дороти Карнеги
Предишна
1
...
38
39
(Текуща)
40
...
93
Следваща