Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 36
Лесно ми беше да се подигравам и мъжете и жените да възприемат, че може би съм малко луд, защото съм образован на Запад и съм загубил част от основната си приличие като африканска жена.
Уангари Маатаи
Човек не може да направи мъжете добри по закон на Парламента.
Уолтър Бейджхот
Истинската тайна на успеха е ентусиазмът. Да, повече от ентусиазъм, бих казал вълнение. Обичам да виждам мъже да се вълнуват. Когато се развълнуват, те правят успех в живота си.
Уолтър Крайслер
Поставяйки светлините на прожекторите върху женското дете и оформяйки го като идеал за красота, той обрича зрялата жена на невидимост. Всъщност съвременният западен мъж налага теориите на Имануел Кант от деветнадесети век: За да бъдат красиви, жените трябва да изглеждат детински и безмозъчни. Когато една жена изглежда зряла и самоотвержена или позволява на бедрата си да се разширят, тя е осъдена на грозна. Така стените на европейския харем разделят младата красота от грозната зрялост.
Фатима Мерниси
Зърното трябва да бъде зърно, а мъжът - мъж.
Федерико Гарсия Лорка
Забравихме ли толкова скоро онези четири години на ужасна касапница, най-голямата война на всички времена; забравили милионите мъже, които са дали живота си, които са направили върховната жертва и които днес, под почвата на Франция и Белгия, спят вечния сън?
Франк Билингс Келог
Достатъчно е само един мъж да се влюби в жена, за да стане светът какъвто е.
Волтер
В момента чета Евангелията и не мога да намеря доказателства за вида на Христос, който хората изглежда са измислили и създали. Няма доказателства за Христос, кротък и кротък. Мога да намеря Христос състрадателния, нежния, но също така намирам много темпераментен, агресивен, страстен и често ядосан мъж през много време. Ще изберем човек с такава широта, който е огромна фигура. Вярвам, че Христос е живял като личност. Не мисля, че това може да се оспори.
Франко Дзефирели
И как ще могат мъжът и жената да се разбират един друг, след като и двамата желаят различни неща: мъжът желае жената, а жената желае мъжа.
Фридеш Каринти
Най-успешните ръководители често са мъже, които са изградили свои собствени компании. По ирония на съдбата самият им успех често носи на тях и членовете на техните семейства лични проблеми с интензивност, рядко срещана от професионалните мениджъри. И тези проблеми правят семейните фирми вероятно най-трудните за работа.
Хари Левинсън
И трябва да пия кисел ейл, трябва, но никога досега не съм се предавал на мъж и то без рана или белег по тялото си. Нито, когато се замисля, няма да се поддам сега.
Хауърд Пайл
В края на краищата, няма нищо по-непривлекателно за мъжете, от радикалният феминизъм.
Хелън Филдинг
Мъжете имат психологическа нужда да покажат своята смелост и сила. Когато те види да говориш с друг мъж, този инстинкт се включва и той скача да те защити и да докаже, че е достоен за любовта ти.
Хелън Фишер
Трябва да запомните, че мъжете са мъже, а жените са жени. И въпреки че има много прилики, има някои реални разлики.
Хелън Фишер
Винаги съм твърдяла, че мъжете са по-романтични от жените.
Хелън Фишер
Мъжете са склонни да бъдат йерархични, но жените са принудени да създават странични връзки, за да могат да си сътрудничат.
Хелън Фишер
И двата пола харесват упражненията и предизвикателствата на спорта, но за мъжете това е и основно демонстративно поведение за впечатляване и спечелване на половинка.
Хелън Фишер
Майките наистина не са създадени да отглеждат бебета не само сами, но само с партньор. В продължение на милиони години една жена е имала много повече от мъжа си, който да й помага в отглеждането на малките й... Цялата тази идея за "необходимо е село, за да се отгледа дете" е точно начинът, по който трябва да живеем.
Хелън Фишер
Жените прекарват живота си в опити да изглеждат добре за мъжете. Така че жена, която чувства, че изпраща правилните визуални сигнали, е доволна от себе си.
Хелън Фишер
Когато се карате, гневът повишава тестостерона както при мъжете, така и при жените.
Хелън Фишер
Мъжете и жените са като два крака; те могат да си помогнат един на друг да напреднат.
Хелън Фишер
Жените са много привлечени от ниския глас, защото той е свързан с тестостерона, който в продължение на милиони години е бил знак, че мъжете имат много добри пространствени умения и биха били много добри в ловуването и намирането на пътя обратно към дома.
Хелън Фишер
Предишна
1
...
35
36
(Текуща)
37
...
93
Следваща