Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 32
Сексът започва тогава, когато жената хване мъжа за ръката.
Зигмунд Фройд
Участта на жените е да властват, участта на мъжете е да царуват, защото властва страстта, а управлява умът.
Имануел Кант
Ако му предстои да направи някаква решителна крачка, мъжът си мисли: "Какво да кажа?", а жената - "Какво да облека?"
Мадлен дьо Пюизие
Какво предпочита мъжът? Бъркани яйца с бекон или чисто обожание? Различно – зависи доколко е гладен.
Маргарет Атууд
Наивните мъже са повече от наивните жени.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Безнадеждната любов прави мъжете жалки, а жените – заслужаващи жалост.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Толкова много мъже... и толкова малко време.
Мей Уест
С мъжа трябва да ми е хубаво. Лошо мога и сама да живея.
Мерилин Монро
Жените са декоративен пол. Те никога нямат какво да кажат, но го казват очарователно. Жените представляват победата на материята над ума, както мъжете представляват победата на ума над морала.
Оскар Уайлд
Млад мъж е този, когото жената може да направи щастлив или нещастен, стар мъж е този, когото вече не може да направи нещастен.
Стефан Цвайг
Мъжът започва да дири ум в жена си чак след като е опитал всичко друго у нея.
Чудомир
Какво би било, ако имах какво да защитавам - дом, държава, семейство - и се озовах нападнат от тези призрачни мъже, тези доверчиви момчета? Как се бориш с враг, който се бие нито с вражда, нито с гняв, но подчинявайки се на заповеди от началници, без протест и без съвест?
Амитав Гхош
Трудът на жената трябва да се плаща толкова, колкото труда на мъжа.
Макс Хайндел
Свободата за мен е да живея достойно и ако моето достойнство и свобода се контролират от мъж, никога няма да бъда свободна.
Манал Ал-Шариф
Именно движението между отрицателния и положителния полюс създава електричество. Привличането между мъжа и жената създава нов живот. Динамиката на Вселената е диалектична, очевидно в конфликт, но се случва в по-широк контекст на единство и цялост. Това е разбирането на визията на Тантра.
Марго Ананд
По думите на мъжете ги познаваме.
Мари дьо Франс
Жените обичат не мъжете, а Любовта, мъжете не Любовта, а жените. Жените никога не изневеряват. Мъжете - винаги.
Марина Цветаева
Аз съм просто момиче в униформа на медицинска сестра, но това не означава, че знам как да спася тези мъже, а те - те са мъже в униформи, но това не означава, че знаят как да умрат.
Маркъс Седжуик
Първо, няма перфектен мъж. Ако търсите, че е по-лошо, отколкото да започнете състезанието лошо, това означава, че сте в грешното състезание. Това, което жените трябва да търсят, е техният идеален мъж - т.е. този, чиито ценности, вярвания и възгледи за живота са в синергия с техните собствени.
Матю Хъси
Можете да носите едно и също облекло всеки ден и никой мъж - който не е гей - няма да забележи.
Маурийн Джонсън
Нетърпеливите мъже са щедри. Или не сте го научили досега?
Меган Чанс
Ако можеше да намери мъж, който да се чувства и да се смее, както и да желае, може дори да помисли за размисъл за брака.
Мелани Роун
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
93
Следваща