Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 23
При жената главата винаги се намира под влияние на сърцето, а при мъжа винаги сърцето е под влияние на главата.
Маргарита де Блесингтън
Жените говорят за любовта и мълчат за любовниците, мъжете е обратното: говорят за любовниците, но мълчат за любовта.
Марина Цветаева
...мъжете, които са най-добри в съблазняването, са склонни да бъдат най-добрите и при други неща.
Мат Ридли
Шахматът е колосален разход на енергия. Не виждам нищо удивително в това, че мъжете шахматисти са по силни. Те по-добре понасят претоварването.
Анатолий Карпов
От тигана в огъня! Какво е бракът освен проституцията на един мъж вместо на много? Без разлика!
Анджела Картър
Днес мъжете и жените се ценят еднакво.
Мишел Башле
Никога не й е хрумнало, че литературните мъже, ако изобщо харесват жени, не искат литературни жени, а момичета.
Мюриъл Спарк
Ако мъж е способен да ме разсмее, той вече е на половината пък до моето сърце.
Наоми Уотс
Пустотата засиява. Ето защо мъжа е привлечен от жената.
Натали Барни
Ако имаше нещо, което научих, това е, че мъжът никога не избира жената. Всичко, което може да направи, е да й даде възможност да го избере.
Нийл Строс
И ако мъжът, който някога е бил момче, което е обещало, че никога няма да се влюби в друго момиче, докато е жив, изпълни обещанието си, това не е защото е бил упорит или дори лоялен. Той не можеше да си помогне.
Никол Краус
Положението на женен мъж е непоносимо, защото мъжът, дори хиляда пъти да е по-умен, се оказва излишен навсякъде, дори в собствената си къща.
Никола дьо Шамфор
В края на краищата мъжете са по-романтични от жените. Те вярват в ролите, предписани от природата, на представители на различните полове.
Одре Тоту
Аз съм щастливо женен мъж и мисля, че за да се ожениш, трябва да си оптимист.
Патрик Марбър
Жената сама избира мъжа, който я избира.
Пол Жералди
Холивуд обикновено няма силна жена в подобни филми и това е глупаво, така че в по-голямата си част те обикновено се режисират и пишат от мъже.
Райън Гослинг
Мразя лоша миризма. И мъж, който не уважава жените.
Рани Мукерджи
Мисля, че демонизирането и очернянето на мъжете в медиите е достоен и стимулиращ политически акт, защото потиснатата класа има право да класова омраза на своите потисници.
Робин Морган
Както и в Атина, правото на участие беше ограничено до мъжете, точно както във всички по-късни демокрации и републики до ХХ век.
Робърт Дал
Всеки път, когато мъжете вземат закона в свои ръце, губещият е законът. А когато законът загуби, свободата изчезва.
Робърт Кенеди
Може би всички писатели вървят по такава линия. Като цяло - както всички правим в мечтите си - вярвам, че влагам нещо от себе си във всички герои в романите си, както мъже, така и жени.
Роуз Тримейн
Най-добрите в Америка - нашите униформени мъже и жени са сила за добро по целия свят и това няма за какво да се извиняваме.
Сара Пейлин
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
93
Следваща