Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 17
Хората си мислят, че в края на деня мъжът е единствената награда. Всъщност изпълнената работа е по-добрата награда за мен.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Мисля, че на този етап от живота си научих, че има много неща, които мъжете никога няма да разберат и никога не могат да се надяват да разберат за жените.
Робърт Б. Паркър
Моля се небесата да дарят най-добрата си благословия на тази къща и на всички, които от тук насетне ще я обитават. Нега само честни и мъдри мъже управляват под този покрив.
Джон Адамс
Тук, в Америка, ние сме произлезли от кръвта и духа на революционери и бунтовници - мъже и жени, които са се осмелили да не се съгласят с възприетата доктрина. Като техни наследници ние никога не бива да бъркаме честното несъгласие с нелоялния саботаж.
Дуайт Айзенхауер
Повечето хора са грубовати. Ако един мъж си сложи ръката върху женски задник, то всяка по-отракана жена може да се справи с това. И това е комуникация. Не можем ли да се държим по-приятелски?
Джеръми Айрънс
Жената е бъдещето на мъжа.
Луи Арагон
Брак по любов наричаме брак, в който самостоятелен мъж се жени за красиво и богато момиче.
Пиер Бонар
Трябва ми просто мъж, който да бъде мил и разбиращ. Толкова много ли искам от един мултимилионер?
Жа Жа Габор
Девицата погубва красотата си в блудство, а мъжът мъжеството си - в кражби.
Даниил Заточник
Червените рокли трябва да се купуват много предпазливао, а и не могат да се носят толкова често. Но разбирам жените, дръзнали да направят таквва покупка. Мъжете винаги се итнересуват: "А кое е онова момиче с червената рокля?
Марлене Дитрих
Ако мъжете знаеха какво мислят жените, те биха били двадесет пъти по-нахални; също както ако жените познавах по-отблизо мъжете, те биха били още по-кокетни.
Алфонс Кар
При мъжете сексът понякога води до интимност; сред жените интимността понякога води до секс.
Барбара Картланд
Веднъж леля беше казала, че докато мъжете не паднат в краката на жените си и не замолят опрощение, светът никога няма да намери спокойствие.
Джак Керуак
Мъжа, в когото са влюбени всички жени, не го обича ни една от тях.
Василий Ключевски
Мъжът пада на колене пред жената само за да подпомогне нейното падение.
Василий Ключевски
Мъжът се държи с жената като химик в своята лаборатория: той наблюдава в нея непонятните нему процеси, които сам е породил.
Василий Ключевски
Ако анекдотът е оръжие на слабия, това обяснява защо мъжете са съчинили толкова анекдоти за жените.
Лешек Кумор
От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един - подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.
Джина Лолобриджида
Лидерството е способността и волята да бъдат сплотени мъжете и жените към една обща цел и характерът, който внушава доверие.
Бърнард Монтгомъри
И най-смелият мъж чувства уплаха "circa praecordia", когато влиза в битка, но се бои много повече от безчестието.
Хорацио Нелсън
Мъжът никога не забравя жената, която не е искала да се омъжи за него; жената никога не забравя мъжът, който е искал да се ожени за нея.
Марсел Паньол
Жената трябва да разговаря само с мъжа си, а с другите хора – чрез мъжа си; и нека не се огорчава от това.
Плутарх
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
93
Следваща