Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж" - страница 11
Жената става опсана само в два случая: когато мъжът не я е задоволил и когато я е задоволил.
Габриел Лауб
Зад всеки успял мъж стои жена, а зад нея - съпругата му.
Граучо Маркс
Може да си представиш човечество, състоящо се само от жени, но не можеш да си представиш човечество, състоящо се само от мъже.
Жан Ростан
Отнема двайсет години на една жена да направи мъж от сина си - а на друга двайсет минути, за да го направи на глупак.
Хелън Роулънд
Искам да чуя за мъж, който търси съвет как да съчета брака с кариерата.
Глория Стейнем
Мога да съставя цяла книга с обещанията, които мъжете са ми давали в леглото.
Барбра Стрейзънд
Вкусът се формира постепенно. Преди двайсет години ми се е случвало да се женя за мъже, които днес дори не бих поканила в къщи на обяд.
Елизабет Тейлър
Главната разлика между мъжете и жените е, че мъжете са лунатици, а жените са идиотки.
Ребека Уест
Мисля, че гей–браковете трябва да са между мъж и жена.
Арнолд Шварценегер
Всички мъже са еднакви пред жена, на която те се възхищават.
Джордж Бърнард Шоу
Не съм нищо специално, в това съм сигурен. Аз съм обикновен мъж, с обикновени мисли и водя обикновен живот. Няма мои паметници и името ми скоро ще бъде забравено, но съм обичал една жена с цялото си сърце и душа и за мен това винаги е било достатъчно.
Никълъс Спаркс
Всяка взаимна привързаност между мъжа и жената започва с потресаващата илюзия, че двамата мислите еднакво за всичко на света.
Агата Кристи
Моя мъж е археолог, а археолозите - това са детективи на миналото.
Агата Кристи
Издателите мислят за това, че печелят пари, и ако вие пишете добре, те не се интересуват, кой сте вие - мъж, жена или слон.
Маргарет Атууд
Жената може само да дава съвети, но избора на вратовръзка остава за мъжа.
Марлене Дитрих
Силният мъж няма нужда да се самоутвърждава за сметка на жена, която имаше слабостта да го обича. Той вече има къде да покаже силата си.
Мерилин Монро
Една жена трябва да избере едно от двете неща. С мъж, когото жените обичат, тя няма да е спокойна. С мъж, когото жените не харесват, тя няма да е щастлива.
Анатол Франс
Мъжът предава от ненавист, жената - от любов.
Мориц Готлиб Сафир
Единственото искрено и трайно приятелство е съществуващото между мъжа и жената, защото това е единствената привързаност, свободна от всякакво съперничество.
Огюст Конт
Дружбата между мъж и жена е невъзможна. Страст, вражда, обожание, любов - само не и дружба.
Оскар Уайлд
Майка ми винаги казваше, че най-добрият начин да общуваш с мъж е да се научиш да яздиш муле. Тя каза, че в съзнанието им те са почти равни. Понякога мулето е още по-съобразително.
Робърт Джордан
Жените обичат мълчаливи мъже. Мислят, че те ги слушат.
Саша Гитри
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
93
Следваща